14:10 26.06.2018

Суд продовжить засідання у справі про держзраду Януковича 16 липня

2 хв читати
Суд продовжить засідання у справі про держзраду Януковича 16 липня

 Оболонський районний суд м.Києва продовжить розглядати кримінальне провадження за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича в державній зраді 16 липня.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в ході судового засідання у вівторок свідок захисту, колишній радник президента В.Януковича Анна Герман дала свідчення, в яких зазначила, що спочатку В.Янукович не збирався залишати Україну, а згодом зробив це, щоб уникнути загострення ситуації в Україні.

У своїх свідченнях Г.Герман також заявила, що "закон про відсторонення В.Януковича від влади через те, що він покинув країну", Верховна Рада ухвалила в ті хвилини, "коли він був ще в Харкові" на території України.

Вона заявила суду, що не вважає, що В.Янукович вчинив держзраду, так, він "робив усе для того, щоб не було загострення конфлікту". "Навіть його втеча з України - це було для того, щоб його особистість не внесла ще більший розбрат і щоб не почалася громадянська війна", - сказала вона.

"У Януковича не було наміру залишати Україну... Наскільки я розумію, Віктор Федорович вважав, що його перебування тут, в Україні, призведе до ще більшого загострення конфлікту... Його прихильники могли зіткнутися з його супротивниками і могла пролитися масово кров, могла пролитися в Україні громадянська війна", - сказала Г.Герман.

Відповідаючи на питання про те, чи ознайомлена вона зі змістом листа В.Януковича на адресу президента РФ Володимира Путіна від 1 березня 2014 року, Г.Герман сказала: "Я не бачила цього листа. Колись я читала в пресі повідомлення, що такий лист був... Я давала свої коментарі як народний депутат... Я говорила, що не вірю в те, що президент України може покликати війська чужої держави в свою державу. Але якщо він це зробив, то я в цьому підтримати його не можу. я давала цей коментар і залишаюся на тих самих позиціях. на жаль, я не бачила самого листа ".

Заслухавши свідка захисту, суд подякував йому за свідчення, зазначивши, що їм буде дана правова оцінка.

У свою чергу захист В.Януковича попросив суд розглянути клопотання, але суддя Владислав Дев'ятко підкреслив, що до клопотань суд повернеться після закінчення заслуховування свідків захисту і оголосив перерву в засіданні до 16 липня.

"Перерва до 10: 00 16 липня", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА