17:24 05.12.2018

МЗС розглядає денонсацію Договору з РФ щодо Азовського моря, але документ ще не вичерпав себе в позовах проти РФ у міжнародних судах

2 хв читати
МЗС розглядає денонсацію Договору з РФ щодо Азовського моря, але документ ще не вичерпав себе в позовах проти РФ у міжнародних судах

Денонсація Договору між Україною та Російською Федерацією про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки актуальна, але документ ще не вичерпав себе у судових процесах України проти Росії, зазначають у Міністерстві закордонних справ України.

"Я думаю, що це своєчасно. Але коли це буде, я не скажу", - сказав заступник глави МЗС Василь Боднар на засіданні комітету Верховної Ради із закордонних справ у середу.

"Звичайно, рішення буде прийнято. Але досі Договір 2003 року ще повністю не використаний у судових процесах", - додав він.

Заступник глави МЗС пояснив, що досі тривають процедури подання матеріалів до міжнародних судів і узгодження всіх процесуальних нюансів.

"Зараз питання про денонсацію Договору про Азовське море перебуває на розгляді", - зазначив В.Боднар.

Він пояснив: "Для нас важливо продовжити процес виходу з договорів, які для нас не важливі. Але Договір 2003 року зараз не вичерпав повністю свій потенціал. Якщо в односторонньому порядку денонсуємо Договір, це не означає, що денонсацію визнає російська сторона. Як було з договорами про розміщення Чорноморського флоту. Російська сторона відмовилася від них. А ми вважаємо їх чинними".

Договір між Україною і РФ про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки підписано у грудні 2003 року, а ратифіковано у квітні 2004 р.. Згідно з його положеннями, Азовське море і Керченська протока є внутрішніми водами України та Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА