RU
 

Смолій спрогнозував динаміку облікової ставки

Корреспондент.net,  5 вересня 2019, 16:00
0
476
Смолій спрогнозував динаміку облікової ставки
Фото: Пресс-служба НБУ
НБУ планує знизити облікову ставку до 8%

Нацбанк сьогодні втретє з початку року знизив облікову ставку - до 16,5%. Вона продовжить знижуватися за уповільнення інфляції.

Національний банк продовжить знижувати облікову ставку в разі стійкого уповільнення інфляції. Про це в четвер, 5 вересня, заявив глава НБУ Яків Смолій.

За його словами, темп зниження облікової ставки до рівня 8% буде залежати від ризиків як внутрішнього, так і зовнішнього походження.

"Правління Національного банку бачить можливості для більш швидкого зниження облікової ставки в разі прискорення реалізації структурних реформ", - сказав Смолій і додав, що важливою передумовою забезпечення сталого уповільнення інфляції до мети в 5%.

"І навпаки, в разі реалізації проінфляційних ризиків, зокрема через збереження тиску з боку попиту, процес пом'якшення монетарної політики буде поступовим", - сказав він.

Як повідомлялося, сьогодні НБУ знизив облікову ставку з 17% до 16,5%. Це стало третє зниження з початку року. Попередні разив такі рішення приймалися в квітні і липня.

Облікова ставка - еквівалент вартості грошей в економіці. За цією ставкою НБУ надає кошти комерційним банкам, а ті, в свою чергу, кредитують фізосіб і юросіб. Таким чином, облікова ставка впливає на вартість кредитних ресурсів.

Підвищення облікової ставки говорить про зростання рівня інфляції та падіння темпів економічного зростання в країні.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: инфляцияНБУНацбанк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі