Міжбанк: П'ятниця пройде в 2 етапи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: П'ятниця пройде в 2 етапи

Валюта
534
П’ятниця на валютному ринку пройде в два етапи.
Перший етап (до 13−14 годин) — активна робота як клієнтів, так і самих банків. Це пов’язано з тим, що в понеділок в США вихідний день (День президентів) і американські банки не працюють. Тому сьогодні в першій половині дня клієнти будуть поспішати закрити свої угоди в доларі, щоб не проводити їх ТОМом 15 лютого.
Другий етап (після обіду і вже до кінця сесії) — практично завершення всіх операцій і одиничні угоди на дрібні суми. В цей період часу вже спрацює традиційний п’ятничний ефект, коли ділова активність клієнтів знижується за рахунок наближення вихідних.
З урахуванням вчорашнього, несподіваного для багатьох зниження котирувань долара — більшість компаній не захоче грати в курсову рулетку і вважатиме за краще не затягувати зі своїми угодами, а закривати їх за поточним курсом.
В цілому, тренд по долару сьогодні буде залежати від дій і курсових завдань великих гравців, а по євро — багато в чому від поведінки пари євро/долар на міжнародних ринках. Там ралі по цій парі практично перейшло в режим «нон-стоп» і це продовжує формувати з євровалюти один з найцікавіших інструментів для спекулянтів.
Вчорашній вечірній вихід Нацбанку з купівлею $ 20 млн по 27,78 гривень (а регулятор дуже рідко виходить на міжбанк у такий час) — знову вилучив надлишок пропозиції валюти на торгах. І це позначиться на діях як покупців, так і продавців. Перші не будуть особливо затягувати з угодами на побоюваннях зростання котирувань, а ось другі – все-таки віддадуть перевагу спершу роздивитися, ніж відразу укладати угоди, щоб не прогадати зі своїми цінниками.
За нашими прогнозами статистика торгів 12 лютого не перевищить $ 140−170 млн при укладенні до 440−570 угод. Періодичні спроби зіграти «на підвищення» продовжаться. А ось їх успіх або невдача залежатимуть від міцності нервів у покупців і ситуативних завдань декількох великих потенційних покупців валюти. За нашими даними — вони можуть або сьогодні закрити свої обсяги в межах до $ 40−50 млн додаткового попиту на валюту, а можуть і розтягнути ці покупки на 3−4 робочі дні. Від їхніх рішень залежатиме ступінь тиску на гривню цієї п’ятниці.
Котирування міжбанку, за нашими розрахунками, 12 лютого будуть в межах: долар — коридор 27,68−27,95 грн, євро — коридор 33,50−33,90 грн.
Курс долара на Міжбанку — графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 27,82 / 27,84
євро — 33,68 / 33,71
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас