Вибори
07:38 16.11.2020

Поліція відкрила в день голосування 7 кримінальних проваджень і склала 4 адмінпротоколи

2 хв читати
Поліція відкрила в день голосування 7 кримінальних проваджень і склала 4 адмінпротоколи

Поліцейські відкрили сім кримінальних проваджень і склали чотири адміністративних протоколи у зв'язку з порушеннями виборчого процесу в день голосування в другому турі місцевих виборів, повідомив заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич.

"Загалом день голосування пройшов без серйозних порушень виборчого процесу. Поліцейські оперативно відпрацьовували всі повідомлення і надавали їм правову оцінку. В результаті складено чотири адмінпротоколи і розпочато сім кримінальних проваджень", - цитує Фацевича управління комунікації Нацполіції.

За його словами, всі дільниці вже закрилися, почався процес підрахунку голосів. Поліцейські продовжують нести службу біля дільниць і супроводжувати членів комісій та виборчу документацію до територіальних виборчих комісій.

Всього за день голосування зареєстровано 110 повідомлень, пов'язаних із порушеннями виборчого процесу. Найбільше порушень зареєстровано в Одеській області - 35. У Херсонській області - 27, в Київській - 20, у Донецькій - 9, у Сумській - 8, у Волинській - 6 і Хмельницькій - 5.

За результатами перевірок складено по два адміністративних протоколи за ст. 212-23 Кодексу про адміністративні правопорушення (пошкодження, приховування, знищення свого виборчого бюлетеня) в Київській і Херсонській областях і за ст. 212-10 (порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації) в Херсонській та Одеській областях.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено сім кримінальних проваджень: три - за ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права) Кримінального кодексу України (в Одеській області); одне - за ст. 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня) в Одеській області; одне - за ст. 158-3 (фальсифікація, підробка, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації) в Київській області. Також відкриті по одній справі за ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) в Одеській області та за ст. 296 (хуліганство) в Донецькій області.

Як повідомлялося, в семи містах України в неділю, 15 листопада, відбулося повторне голосування (так званий другий тур) на виборах мерів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

На Вінниччині зафіксовано попадання по житловому будинку внаслідок ворожої ракетної атаки, троє постраждалих, мешканців евакуювали

Кількість жертв через удар по "Епіцентру" у Харкові зросла до шести

Зеленський: Таким країнам, як Китай, потрібно захищати Україну, тому що Пекін говорить про повагу до територіальної цілісності

ЄБРР з партнерами з України шукають найкращий шлях допомогти їй вижити наступної зими

Окупанти обстріляли Слобідський район Харкова, частково зруйновано ліцей

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

На Лиманському, Сіверському, Курахівському, Времівському, Оріхівському та Придніпровському напрямках ситуація залишається стабільно напруженою - Генштаб ЗСУ

У ХАРКОВІ ЧУТНО ВИБУХИ - МЕР МІСТА

За добу відбулося 90 бойових зіткнень, напруженою залишається ситуація на Куп'янському, Покровському, Краматорському та Харківському напрямках - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 33 авіаудари по Україні - Генштаб ЗСУ

ОСТАННЄ

"Слуга народу" висунула мера Золотоноші Войцехівського кандидатом на довибори в Раду в Черкаській області

Суд скасував постанову ОВК №87 про визнання виборів недійсними ще на одній дільниці - "Опора"

Суд визнав незаконним перерахунок голосів на двох дільницях на 87 окрузі в Прикарпатті - Шевченко

"Слуга народу" закликає правоохоронців дати оцінку порушенням на 87 окрузі в Прикарпатті

"ОПОРА" вимагає розслідувати можливі фальсифікації на 87 окрузі у Прикарпатті

На окрузі №87 в Івано-Франківській області на довиборах до парламенту переміг Вірастюк

На Прикарпатті планують перерахувати голоси ще на 16 дільницях - Вірастюк

Депутати "Слуги народу" заявили про фальсифікацію на одній з виборчих дільниць на Прикарпатті

Арахамія припустив, що результат довиборів у ОВК №48 буде оголошено в ніч на п'ятницю

На окрузі №87 в Івано-Франківській області мінували одну з виборчих дільниць

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА