15:30 02.02.2019

Суд ухвалив рішення про виплату 300 тис. грн синові загиблої в результаті вибухів на арсеналі в Балаклії – адвокат

2 хв читати
Суд ухвалив рішення про виплату 300 тис. грн синові загиблої в результаті вибухів на арсеналі в Балаклії – адвокат

Київський райсуд Харкова частково задовольнив позов про відшкодування моральної шкоди Олександру Полтавцю – сину Олени Полтавець, загиблої внаслідок вибухів на території 65 арсеналу в Балаклії (Харківська обл).

"Суд вирішив, що військова частина 1352 повинна виплатити йому (О.Полтавцю - ІФ) в рахунок моральної шкоди, заподіяної смертю матері, 300 тис. грн", - повідомив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" адвокат, представник О.Полтавця Роман Лихачов.

Він зазначив, що позивач вимагав 1 млн грн (800 тис. грн - з Міністерства оборони та в/ч 1352, а також 200 тис. грн - з УСБУ в Харківській області) і на рішення Київського райсуду буде подана апеляція.

"Однозначно будемо оскаржувати. Я вважаю, що навіть мільйон менше, ніж життя людини, а 300 тисяч - це взагалі цинізм", - сказав Р. Лихачов.

23 березня 2017 року внаслідок вибухів боєприпасів на 65 арсеналі К.Полтавець отримала осколкове поранення голови та була госпіталізована у важкому стані до Балаклійської ЦРЛ. 25 квітня 2017 року жінка померла в стаціонарі Балаклійської ЦРЛ від набряку головного мозку.

Як повідомлялося, в ніч на 23 березня 2017 року почалися вибухи на території 65 арсеналу, неподалік від Балаклії. Тоді в результаті детонації боєприпасів загинула жінка, троє постраждали. Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала.

Внаслідок вибухів у Балаклії було зруйновано та пошкоджено 392 об'єкти (житлові будинки, будівлі соціальної, освітньої та промислової сфер). У багатоквартирному житловому фонді було пошкоджено 117 будинків, з яких 4 підлягають знесенню. В приватному секторі було пошкоджено 228 будинків, 2 – зруйновано. Пошкоджено 14 об'єктів соціальної сфери.

За фактом пожежі було розпочато кримінальне провадження за ст. 113 (диверсія) та ч. 1 ст. 115 (вбивство) КК України, яке розслідує УСБУ в Харківській області. Крім того, було відкрито провадження за ч. 3 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби в умовах особливого періоду, крім воєнного стану), яке розслідує поліція.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден очікує більш тісної співпраці з Бельгією щодо України

Ворог атакував Одесу касетними боєприпасами, мета – припортова інфраструктура, є поранені

Один представник полку "Азов" повернувся додому в рамках останнього обміну військовополоненими

Кулеба в розмові з Блінкеном привітав дозвіл США на удари по РФ: Своєчасний крок у правильному напряму

Офіс ТЧХУ відновив роботу в Краматорську

Кличко: Київ готується до складної зими в умовах масштабних пошкоджень енергетичної інфраструктури

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 70, на покровському напрямку тривають 11 боїв

Зеленський подякував Королю Швеції за особливу допомогу в межах Міжнародної коаліції за повернення українських дітей

У Міноборони підтримують створення Військової поліції

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 62, найнапруженіша ситуація на покровському напрямку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА