Світові автогіганти позбавлять українців дешевих німецьких дизельних авто — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові автогіганти позбавлять українців дешевих німецьких дизельних авто

Технології&Авто
8071
Volkswagen і Daimler погодилися платити повну вартість переобладнання дизельних автомобілів в Німеччині зі стандарту ЄВРО-5 на Євро-6, повідомив німецький міністр транспорту Андреас Шеєр.
8 листопада відбулася нарада Андреаса Шеєра з представниками великих німецьких автовиробників, на якій вирішувалася доля дизельних автомобілів. Переобладнання одного автомобіля з дизелем Євро-5 на Євро-6 оцінюється в Німеччині в 3 000 євро. Volkswagen готовий був платити 80% від цієї суми. Daimler не виключав свою участь у цій програмі, але тільки в деяких регіонах і в обсязі не більше ніж 2 400 євро за одну машину.
У підсумку Шеєр зумів переконати Volkswagen і Daimler платити повну вартість переобладнання дизельних авто. BMW теж готовий на це піти. Одночасно з цим з’явилися новини, що суд погодився з тим, що ще в двох німецьких містах заборонять старі дизельні машини (мова йде про Кельн і Бонн).
Андреас Шеєр закликав іноземних автовиробників, в першу чергу Fiat і PSA, наслідувати приклад найбільших німецьких компаній, і теж виділити кошти на модернізацію старих дизельних машин.
В Німеччині зараз налічується кілька мільйонів дизельних автомобілів, чий стандарт не перевищує Євро-4. Очікувалося, що вони можуть незабаром масово хлинути в країни Східної Європи, в тому числі і в Україну. Однак, після того, як німецькі автогіганти погодилися платити за їх переобладнання, ймовірність появи у великій кількості в нашій країні дешевих дизельних авто з Німеччини значно знизилася.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас