15:51 24.09.2019

Нардеп Герус закликає розблокувати вагони з російським вугіллям, що стоять у Соснівці

2 хв читати
Нардеп Герус закликає розблокувати вагони з російським вугіллям, що стоять у Соснівці

 Народний депутат Андрій Герус закликав розблокувати вагони з російським енергетичним вугіллям, що стоять у Соснівці (Львівська обл.).

"Оскільки у хлопців (учасники блокади - ІФ) було тверде рішення зараз не пропускати вагони на ЦЗФ (центральна збагачувальна фабрика - ІФ), то звернувся із пропозицією, щоб взагалі прибрати ці вагони із Соснівки, щоб не дратували там людей. Але також відмова - вагони не можна ні відправляти на ЦЗФ, ні забирати із станції", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Герус пояснив, що кузбасівське вугілля зольністю 13% планувалося направити на переробку на Червоноградську ЦЗФ, де його мали перемішати з високозольним вугіллям (45-55%) видобутку ДП "Львіввугілля" з подальшим спалюванням на ТЕС державної "Центренерго".

"Це російське вугілля не є конкурентом українському, ним розбавляється наше, щоб усереднити/понизити зольність, зменшити собівартість, зробити товарний концентрат і відправити на ТЕС", - зазначив він.

При цьому нардеп у коментарях повідомив, що "Центренерго" на сьогодні закуповує вугілля у державних держшахт за ціною 2,5 тис. грн/тонна, тоді як ціна імпортованого вугілля становить 1,8-1,9 тис. грн/тонна (усе - без ПДВ).

Як повідомлялося, 21 вересня до поліції Львівської області надійшла заява про блокування невідомими вагонів із вугіллям на залізничній станції "Соснівка". Унаслідок сутичок, що відбулися під час розблокування станції, травм дістали дев’ять поліцейських і десять активістів. Після інциденту до поліції доправили 34 учасників акції протесту, їх опитали як свідків і відпустили.

Вранці 24 вересня близько 50 активістів увірвалися на апаратну нараду під керівництвом голови Львівської ОДА і вимагали звільнення начальника Нацполіції в області у зв'язку із силовим розгоном мітингувальників, що блокували склад із російським вугіллям.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони в травні знищили приблизно 40 тис. особового складу армії РФ

Іспанський "Реал" - переможець Ліги чемпіонів УЄФА

Росія знову атакує Україну з повітря, помічено кілька груп ударних БпЛА

Світоліна вийшла до четвертого кола Ролан Гаррос, вигравши матч у румунки Богдан

Понад 600 дітей загинули і понад 1420 дістали поранення по всій Україні за час повномасштабного вторгнення РФ - ООН

Сили оборони в травні знищили 9 літаків, а також рекордну кількість артсистем і бронемашин противника

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 73, найбільше зіткнень відбулося на покровському напрямку

Армія РФ від початку доби завдала ударів КАБами по Харкову і п'яти населених пунктах області

У Києві лімітів споживання е/е може вистачити тільки для забезпечення 76% потреб

"Укренерго" в неділю, 2 червня, введе ліміти енергоспоживання в усіх регіонах України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА