19:22 31.08.2019

Україна, Польща і США підписали угоду про співпрацю в газовій сфері

2 хв читати
Україна, Польща і США підписали угоду про співпрацю в газовій сфері

Україна, Польща і США в суботу, 31 серпня, підписали угоду про співпрацю в газовій сфері, повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Данилюк.

"На зустрічі з Міністром енергетики США Ріком Перрі, яка передувала підписанню Меморандуму, ми обговорили важливість диверсифікації ризиків, продиктованих залежністю від поставок російського газу, як для України, так і для Польщі. Одним із кроків забезпечення енергетичної незалежності нашої держави будуть налагоджені поставки скрапленого газу через Польщу", - написав він на своїй сторінці в Фейсбук у суботу ввечері.

Данилюк вважає підписання меморандуму історично важливим для України.

"Історичний день. Ще один крок у напрямку до диверсифікації поставок газу в Україну", - написав він на своїй сторінці в Фейсбук у суботу ввечері.

Також Данилюк оприлюднив фотографії церемонії підписання угоди.

Раніше польське інтернет-видання BiznesAlert.pl повідомило, що "Республіка Польща і Сполучені Штати Америки братимуть участь в роботі з урядом України щодо здійснення реформ в секторі природного газу і вітають зобов'язання України підвищити рівень гармонізації з внутрішнім ринком природного газу в Європейському Союзі, що має привести до створення ринку ліквідного регіонального газу в Центральній і Східній Європі".

Крім того зазначалося, що сторони продовжать співпрацю з метою забезпечення прозорого і недискримінаційного доступу до інфраструктури підземних сховищ в Україні "з метою підвищення безпеки поставок природного газу для країн Центральної та Східної Європи".

Сторони також будуть прагнути мобілізувати потенціал державного і приватного секторів для досягнення регіональних цілей диверсифікації джерел і напрямків поставок природного газу, зокрема за допомогою впровадження відповідних фінансових інструментів, у разі необхідності.

Угода про співробітництво набуває чинності з моменту її підписання. Кожна зі сторін може припинити співпрацю в будь-який час, письмово повідомивши про це інші сторони, що має відбутися не пізніше ніж за 6 місяців до початку дії припинення співпраці.

Документ підписаний у Варшаві 31 серпня 2019 року в трьох примірниках (англійською мовою).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА