День фінансів, 4 вересня: грант на навчання від Finance.ua, податок для айтішників, доля 1, 2, 5 копійок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 4 вересня: грант на навчання від Finance.ua, податок для айтішників, доля 1, 2, 5 копійок

1024
Середа, 4 вересня: умови гранту на навчання від Finance.ua, податку для айтішників, Фонду енергоефективності:
Відсоток для Фонду. У новому уряді запропонували створити Фонд розвитку людського капіталу для IT-галузі. Про це заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук на зустрічі уряду з експортною ІТ-індустрією. З його слів, такий крок дозволить через 10 років збільшити експорт галузі з 3 млрд доларів до 10 млрд доларів. Детальніше про ініціативу.
Грант на навчання від Finance.ua. Наш портал надає можливість талановитим студентам виграти грант на навчання в вузі! Scholarship від Finance.ua – це грант для студентів у вигляді часткової оплати навчання. Ми сподіваємося, що Scholarship допоможе заохотити до вивчення фінансів у перспективних журналістів, економістів, аналітиків і студентів інших напрямків, яким цікава ця тематика. Щоб поборотися за грант, необхідно виконати конкурсне завдання.

Більше про те, хто може взяти участь, і умови конкурсу 📝

Доля 1, 2 і 5 копійок. Національний банк України вилучає з обігу монети номіналом 1, 2 і 5 копійок. До 18 жовтня 2019 року магазини, громадські заклади та інші будуть здавати залишки монет в “банки, які будуть передавати їх НБУ для утилізації.Де і до якого числа можна обміняти дрібні монети.
Осінь і комунальні тарифи. Згідно з консенсус-прогнозом Мінекономрозвитку і торгівлі, ціна на газ для побутових споживачів до кінця року зросте на 15%, на гарячу воду і опалення – на 20%, на електричну енергію – на 15%. Сума, на яку збільшиться оплата за комунальні послуги, залежить від успіху в переговорах з Міжнародним валютним фондом і від європейських мереж, які впливають на внутрішню ціну газу для населення.
А тим часом… В Україні запрацював Фонд енергоефективності. Відтепер кожне з понад 30 тисяч українських ОСББ може отримати грант за програмою комплексної модернізації багатоповерхівок «Енергодім». ОСББ можуть подавати заявки на участь через відділення банків-партнерів, першим з яких став державний АБ Укргазбанк.
А тут ще тарифи на поштові послуги підвищать. 3 вересня затверджено підвищення граничних тарифів на поштовий зв’язок. Таку пропозицію розглянула Національна комісія з питань регулювання зв’язку та інформатизації на прохання “Укрпошти” про зміну тарифного плану.
 
І наостанок про хороше. Якщо ви шукайте класні телеграм-канали, ми допоможемо. У цьому матеріалі ділимося з вами редакційним «топчиком» телеграм-каналів не про економіку чи банки, а про громадські ініціативи, проекти і дозвілля. Ці канали наші редактори і журналісти читають у вільний час. 🤓 Радимо і вам!
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас