18:44 08.10.2019

Допомога ЄС Україні в багато разів більша за американську

2 хв читати
Допомога ЄС Україні в багато разів більша за американську

З 2015 року Україна отримала від Європейського Союзу, а також від країн-членів ЄС близько 18 млрд євро допомоги, що в багато разів перевищує обсяг фінансової допомоги, наданої Києву з боку США у вигляді гарантій за кредитами розміром $1 млрд, заявив спеціальний радник президента Єврокомісії з питань відносин з Україною, екс-депутат Європарламенту від Німеччини Ельмар Брок.

"США дають 1 млрд гарантій за кредитами. Це навіть не гроші, а обіцянка взяти на себе боргове зобов'язання України. А ЄС з 2015 року виділив Україні 15 млрд (євро - ІФ) зі свого бюджету, зокрема у вигляді грантів і позик, плюс країни-члени надали близько 3 млрд (євро - ІФ), з яких тільки від Німеччини було спрямовано 1,4 млрд (євро - ІФ). Отже, Україна отримала близько 18 млрд євро", - сказав Брок в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи звинувачення, що пролунали в телефонній розмові президентів України та США Володимира Зеленського та Дональда Трампа, на адресу ЄС і, зокрема, Німеччини та Франції в тому, що вони надають недостатню допомогу Україні.

При цьому європейський політик наголосив, що значна частина з наданих Україні Євросоюзом і його членами 18 млрд євро є грантами, тоді як Вашингтон нічого Києву безкоштовно не надає.

Брок також нагадав, що, крім названої ним суми, Євросоюз надавав і іншу допомогу Україні, яка відображається в чинних між Києвом і Брюсселем угодах, таких як Угода про асоціацію і ЗВТ і безвізовий режим між сторонами.

"Таких угод США не підписують. Подивіться: ЄС дає в десятки разів більше, ніж американці", - підсумував спеціальний радник президента Єврокомісії з питань відносин з Україною.


Повний текст інтерв'ю Брока агентству "Інтерфакс-Україна" буде розміщено в новинній стрічці агентства та у відкритому доступі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА