RU
 

Під завалами будинку у Миколаєві знайшли жінку

BBC Україна,  13 травня 2014, 09:01
0
207
Під завалами будинку у Миколаєві знайшли жінку

Напередодні у житловій багатоповерхівці у Миколаєві стався вибух. Рятувальники продовжують шукати постраждалих на кількох поверхах.

Рятувальники продовжують розбирати завали житлового будинку у Миколаєві, де напередодні стався вибух.

Вночі під шаром будівельного сміття на рівні сьомого поверху знайшли жінку, які вдалося вижити, повідомили у Держслужбі з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"Особа потерпілої встановлюється. З нею встановлено звуковий контакт, пробивається прохід для її визволення", - йдеться у повідомленні.

За словами виконувача обов'язків мера Миколаєва Юрія Гранатурова, після того, як рятувальники почули крики серед завалів, на місці трагедії запровадили режим тиші - вимкнули генератори та іншу гучну техніку.

Він також розповів, що у Миколаєві зараз перебуває голова ДСНС, над завалами працює спеціальний міжнародний загін, який прибув з Києва, а також усі аварійні служби міста та області.

"Робота триватиме цілодобово, ні спати, ні їсти ніхто не буде, поки буде хоч найменший шанс врятувати бодай одну людину, роботи вестимуться повільно і обережно", - наголосив міський голова в ефірі ICTV.

Вибух, який стався приблизно о 13:00 у понеділок, зруйнував квартири одного під'їзду на восьмому, дев'ятому, десятому, а також частково на сьомому поверсі.

За останніми даними, одна людина загинула, семеро постраждали.

Версії вибуху

Пан Гранатуров також виключив теракт як можливу версію вибуху, яку раніше обговорювали у пресі.

"Версія про терористичний акт на 90%, а то й на 100%, не відповідає дійсності. Швидше за все, це вибух побутового газу, і на це є підстави у правоохоронних органів", - сказав він.

Раніше виконувач обов'язків начальника слідчого управління міліції у Миколаївській області Олександр Савченко заявив, що основною версією вибуху є самогубство одного з мешканців будинку.

За його словами, напередодні ця людина зробила розсилку в інтернеті своїм близьким та знайомим про намір покінчити з життям.

За попередніми даними, саме з квартири цього мешканця було чути запах газу, однак його тіло поки що не знайшли.

Водночас, за словами пана Савченка, міліція розглядає й інші версії причин вибуху.

За словами кореспондента ВВС Україна у місті, серед поранених є десятимісячна дитина, яка була у дворі і постраждала від уламків будівлі, що впали вниз.

Вибух був такої сили, що конструкція одного з балконів відлетіла на 50 метрів і впала на припарковане авто, додав наш кореспондент.

Мер міста зазначив, що зараз 25 сімей з пошкодженого будинку переселили до готелю, решта відмовилися виїжджати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі