19:03 13.04.2020

На електронні сервіси КМДА здійснюється кібератака

2 хв читати
На електронні сервіси КМДА здійснюється кібератака

На сервіси електронних послуг Київської міської державної адміністрації (КМДА) здійснюється масована DDоS-атака, повідомляють в Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій міськадміністрації.

"Близько 90% спроб атакувати мережу успішно відбиваються внутрішньою системою кіберзахисту... За першу годину атаки зафіксовано близько 1,5 мільйона оригінальних IP-адрес, із яких здійснювались спроби дестабілізувати роботу е-сервісів. За 20 хвилин система кіберзахисту змогла відхилити близько 4 мільярдів атакуючих запитів", - ідеться в повідомленні, оприлюдненому в понеділок увечері.

Згідно з інформацією, система кіберзахисту забезпечила працездатність усіх міських сервісів. Однак система і зовнішні канали зв'язку працюють зі значним навантаженням, через що можливі тимчасові обмеження доступу до е-сервісів або міських сайтів.

"Завдяки правильним налаштуванням та гнучкому багаторівневому захисту спеціалісти мінімізували втрати від кібератаки та змогли розблокувати трафік для міських е-сервісів. Ми вже передали інформацію про інцидент до правоохоронних органів та робимо все можливе для якнайшвидшої стабілізації ситуації. Можу сказати точно, що за тривалістю та кількістю атакуючих ботів подібних викликів в Україні ще не було", - повідомив директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

У прес-службі КМДА додали, що незважаючи на те, що фахівці з кібербезпеки продовжують нейтралізувати DDоS-атаки і роблять усе від них залежне для якісної роботи е-сервісів, можливі тимчасові обмеження в доступі до міських сайтів. Міська влада просить із розумінням поставитися до ситуації, що склалася.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Якщо через відключення е/е абітурієнти не зможуть скласти НМТ на основних і додаткових сесіях, їм буде надано ще одну можливість

Зеленський привітав прем'єра Індії, його партію та Національний демальянс із перемогою на виборах

На Сумщині та Чернігівщині зросла кількість обстрілів, загинув мирний житель, двох поранено

Через негоду в Хмельницькій області знеструмлено понад 21 тис. споживачів

Окупанти 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини за добу, у Костянтинівці поранено мирного жителя

Мінветеранів і Мінцифри запускають е-Посвідчення ветерана в "Дії"

Міносвіти оприлюднило оновлений порядок прийому на навчання для здобуття вищої освіти у 2024 році

Верещук: Посилений набір жінок для роботи в ТЦК та СП може вивільнити чоловіків для служби в бойових частинах

На Харківщині внаслідок ворожих обстрілів за добу постраждали три людини

Єрмак про Саміт миру: Ми будемо раді бачити Камалу Гарріс, а також інших лідерів і представників держав Заходу і Глобального Півдня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА