ua en ru

Україна розширила санкції проти Росії за співпрацю з "ЛНР"

Україна розширила санкції проти Росії за співпрацю з "ЛНР" Ілюстративне фото (колаж РБК-Україна)

Санкції введено проти російських транспортних компаній

Україна ввела санкції проти російських компаній, які підозрюються у співпраці з самопроголошеною "Луганською народною республікою". Про це йдеться в повідомленні прес-центру Служби безпеки України.

Повідомляється, що запроваджено санкції проти низки російських юридичних і фізичних осіб, які уклали "зовнішньоекономічні угоди" з транспортними підприємствами на окупованій території.

"На підставі цих договорів відбувається систематичне незаконне переміщення вантажів через закриті пункти пропуску "Ізварине", "Довжанський" і "Червона Могила" Луганської митниці", - йдеться в повідомленні.

В СБУ відзначили, що дані компанії намагалися налагодити бізнес з українськими підприємствами на підконтрольній Києву території. Також у спецслужбі відзначили, що ініціювали санкції у зв'язку з тим, що діяльність цих компаній на окупованому Донбасі завдає шкоди економіці України.

Також уточнюється, що введено санкції відносно ряду підприємств, у тому числі АТ "РЖД Логістика", ТОВ "Промкомплекспласт", ТОВ "Газголдер" та інших російських суб'єктів господарювання. Санкційні заходи передбачають блокування активів, обмеження торговельних операцій, часткове або повне припинення транзиту ресурсів перевезень по території України та інші обмеження.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що посли ЄС погодили новий санкційний режим за застосування хімзброї.

Напередодні верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що Євросоюз не змінює підходів у питанні санкцій проти Росії.