13:51 27.11.2018

Інформаційний комітет ВР підсилить антирейдерські заходи на час воєнного стану

2 хв читати
Інформаційний комітет ВР підсилить антирейдерські заходи на час воєнного стану

Парламентський комітет з питань інформатизації та зв'язку посилить роботу з ринком, спрямовану на запобігання рейдерству та захопленню приватної власності, повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" голова комітету Олександр Данченко.

"Комітет дуже серйозно відслідковуватиме, що відбувається на всіх рівнях. Ми домовилися з галуззю, що якщо на ринку відбуватиметься щось екстраординарне - хтось захоче, прикриваючись воєнним станом, здійснити спробу рейдерства, або розпочнуться незаконні дії, спрямовані на порушення прав приватної власності тощо - гравці ринку звертатимуться до комітету, а ми реагуватимемо на все дуже швидко. Тому що роль парламенту - контролююча, навіть в умовах війни", - заявив він.

За словами О.Данченка, інформаційний комітет ВР посилено працюватиме, з метою не допустити будь-яких неналежних дій під прикриттям воєнного стану, які можуть завдати шкоди операторам і провайдерам телекомунікацій.

"Наразі для галузі телекомунікацій все прозоро: потрібно відкрити закони про воєнний стан і про телекомунікації - там прописано всі ризики та зобов'язання, які можуть застосовуватися до гравців ринку телекомунікацій. Я особисто не бачу жодних "зрад", - зазначив він, коментуючи запровадження в частині областей України воєнного стану.

Водночас він наголосив, що в разі початку серйозних військових дій вся країна опиниться в дуже скрутному становищі.

У свою чергу голова Нацкомісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) Олександр Животовський зазначив, що для простих абонентів мобільного та фіксованого зв'язку після запровадження воєнного стану в частині споживання послуг нічого суттєво не зміниться.

"Жодних проблем для телеком-ринку не передбачається, тому що вся суть воєнного стану - це метод реакції держави на збройний напад. Не очікується жодних нагальних змін в роботі ринку", - наголосив голова НКРЗІ.

Водночас О.Животовський зазначив, що в разі ескалації військової агресії держава реагуватиме згідно з наявним законодавством.

Як повідомлялося, указ президента України про запровадження воєнного стану терміном на 30 днів, який у понеділок ухвалила Верховна Рада, наразі опрацьовується в юридичному управлінні та в середу, 28 листопада буде офіційно опублікований у парламентській газеті "Голос України".

Верховна Рада 26 листопада затвердила впровадження воєнного стану в низці областей України, оголошеного указом президента Петра Порошенка терміном на 30 діб. Однак наразі не зрозуміло, з якого часу й числа він упроваджується, оскільки в першому варіанті президентського указу значилося: з 14.00 26 листопада терміном на 60 діб. Водночас президент Петро Порошенко у своєму телезверненні заявив, що прийняв рішення про те, що дату впровадження воєнного стану буде скориговано - 9:00 28 листопада 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА