14:22 22.05.2020

Більше ніж половина українських компаній розглядають варіант переходу на віддалену або позмінну роботу - опитування ЄБА

2 хв читати
Більше ніж половина українських компаній розглядають варіант переходу на віддалену або позмінну роботу - опитування ЄБА

Більше ніж половина українських компаній (62%) розглядають варіант повного або часткового переходу на віддалену або позмінну роботу, свідчать дані опитування Європейською Бізнес Асоціації (ЄБА), в якому взяли участь керівники 105 компаній-членів асоціації.

Як повідомила ЄБА в релізі за підсумками дослідження, проведеного з 12 до 21 травня, 35% компаній готові повернутися до офісів у травні, ще 34% - у червні.

"До того ж 16% повідомили, що вже відновили роботу або ж зовсім не припиняли її на період карантину через особливості діяльності. Ще 15% не планують поки що повернення до офісу або ще не визначилися з остаточною датою", - зазначила ЄБА.

Впровадити гнучкий або позмінний графік роботи планують 42% опитаних директорів, ще 13% рекомендуватимуть працівникам продовжувати роботу з дому.

П'ята частина опитаних готується до поетапного виходу з карантину - з 25% працівників до 50%, зазначає ЄБА за підсумками опитування.

Водночас більшості компаній вдалося зберегти зарплату співробітникам незмінною - про це повідомили 63% респондентів, тоді як 23% відзначили скорочення зарплат, 7% - збільшення. Ще 3% компаній відправили деякі категорії працівників у неоплачувану відпустку.

Згідно з опитуванням бізнесу, 82% зберегли персонал у незмінному складі, а 8% перебувають у пошуку нових співробітників, тоді як 11% скоротили штат.

При цьому 36% керівників підприємств відзначили зниження доходів на 20%, ще 28% - на 20-50% і 18% - на 50-75%.

"Тільки 11% опитаних повідомили, що жодних змін не відбулося, а 3% змогли збільшити дохід до 20%", - додали в асоціації.

Підприємці, говорячи про необхідну підтримку від держави, найчастіше вказували на необхідність зниження податкового навантаження на фонд оплати праці, запровадження виплат допомоги працівникам за рахунок Фонд соцстраху з першого дня хвороби, а також скасування штрафів за порушення податкового законодавства до кінця року, зазначила ЄБА.

"Щоб досягнути докарантинного рівня розвитку, на думку 20% підприємців, знадобиться шість місяців, для 39% - близько року. Ще 17% знадобиться два роки, а 7% - більше ніж два роки", - зазначила ЄБА в релізі, додавши при цьому, що 4% опитаних не втратили темпів розвитку під час карантину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Райффайзен Банк почав видавати кредити малому бізнесу на СЕС та електрокари

АМПУ завершує переговори щодо відновлення поромної переправи Азербайджан-Україна

ЄБРР підтримуватиме Україну до кінця війни в межах EUR1,5 млрд на рік

"Укрнафта" запустила високодебітну свердловину на Заході України

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Держбюджет отримав від туристичної галузі в першому кварталі 616 млн грн

"Метінвест" у рамках "Сталевої мрії" представив проєкт відновлення мікрорайону в Бахмуті

Війна знищила близько 30% потенціалу українського агросектору, 20% сільгоспземель - під окупацією - Мінагрополітики

Дефіцит електроенергії зберігається більшу частину доби понеділка - "Укренерго"

Гендиректор Федерації роботодавців: На кожному нашому підприємстві - близько 10% мобілізованих співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА