19:18 02.10.2020

Мінфін США впровадив санкції проти восьми білоруських офіційних осіб

2 хв читати
Мінфін США впровадив санкції проти восьми білоруських офіційних осіб

Адміністрація США впроваджує санкції проти восьми високопоставлених представників влади Білорусі, йдеться в оприлюдненому в п'ятницю прес-релізі Мінфіну США.

Загалом під санкції підпали вісім осіб, зокрема глава МВС Білорусі Юрій Караєв, заступник глави МВС Білорусі й командувач внутрішніх військ Юрій Назаренко, заступник командувача внутрішніх військ МВС Хазалбек Атабеков, командир мінського ОМОНу Дмитро Балаба.

Крім того, до списку санкцій включені заступник міністра внутрішніх справ і начальник міліції громадської безпеки Олександр Барсуков, начальник ГУВС Мінміськвиконкому Іван Кубраков, заступник голови Центральної виборчої комісії Вадим Іпатов і секретар ЦВК Олена Дмухайло.

Раніше в п'ятницю додаткові індивідуальні санкції щодо білоруських офіційних осіб затвердила Рада ЄС. До санкційного списку загалом включено 40 осіб, зокрема перерахованих вище осіб. Їх у Євросоюзі вважають причетними до фальсифікації підсумків президентських виборів 9 серпня і насильства щодо маніфестантів під час мирних протестів.

У додатку до опублікованої в "Офіційному журналі" Євросоюзу постанови Ради ЄС також містяться, зокрема, голова Центральної виборчої комісії Лідія Єрмошина, командир СЗШР Олександр Биков і члени інших внутрішніх військ Білорусі.

29 вересня санкції щодо білоруських офіційних осіб впровадили Велика Британія і Канада. При цьому під їхні санкції підпали президент країни Олександр Лукашенко і його син Віктор.

У Білорусі вже півтора місяці тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, які відбулися 9 серпня. Переможцем оголошено нинішнього главу держави Лукашенка, який обіймає цю посаду з 1994 року. Опозиція не визнала оголошених владою підсумків виборів, вважає їх сфальсифікованими.

23 вересня в Мінську відбулася інавгурація Лукашенка. Незабаром після цієї церемонії низка країн заявили про невизнання його законним президентом Білорусі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко відреагував на провокацію проти Девіда Кемерона: спланована операція російських спецслужб, щоб підірвати підтримку України

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА