18:13 05.05.2020

Коронавірус не виправдовує наступу на права людини, демократію та верховенство права - Боррель

2 хв читати
Коронавірус не виправдовує наступу на права людини, демократію та верховенство права - Боррель

Європейський Союз вважає неприпустимим використовувати пандемію коронавірусу як привід для наступу на права людини, демократію та верховенство права.

У заяві від імені ЄС у вівторок високий представник із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель наголосив, що обмежувальні заходи, які держава застосовує в надзвичайних обставинах, допустимі за умови, що вони необхідні, відповідні, тимчасові за своїм характером і недискримінаційні.

"Пандемія коронавірусу, - йдеться в заяві, - не має використовуватися як привід для обмеження демократичного і громадянського простору, верховенства права і міжнародних зобов'язань, для обмеження свободи вираження думок, свободи преси, доступу до інформації в інтернеті й поза ним".

Позиція ЄС полягає в тому, що не можна обмежувати діяльність правозахисників, журналістів, організацій громадянського суспільства, а цифрові технології, які допомагають стримати пандемію, можна застосовувати лише за повного дотримання прав людини, включаючи недоторканність приватного життя.

ЄС обіцяє вступатися за тих, хто перебуває в уразливому становищі, включаючи біженців, мігрантів, внутрішньо переміщених осіб.

"Заходи реагування (на пандемію) мають враховувати потреби тих, хто піддається найбільшому ризику маргіналізації, стигматизації, ксенофобії, расизму та інших форм дискримінації", - заявив Боррель, нагадавши про захист від усіх форм сексуального та гендерного насильства.

"Ми зобов'язуємося забезпечити, щоб наша відповідь (на пандемію) захищала гідність і права всіх людей без будь-якої дискримінації, і закликаємо всі уряди в усьому світі чинити так само", - наголошується в заяві ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА