10:43 22.10.2019

Милованов заперечує можливий вплив обмежень на купівлю землі іноземцям до 2024 року на співпрацю з МВФ

2 хв читати
Милованов заперечує можливий вплив обмежень на купівлю землі іноземцям до 2024 року на співпрацю з МВФ

Міжнародні партнери під час консультацій не висловлювали негативних зауважень щодо моделі відкриття ринку землі з обмеженням доступу бенефіціарам-іноземцям до 2024 року, як це передбачає один з альтернативних законопроектів, повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

"Я думаю, це обмеження не створить нам проблем із точки зору міжнародних партнерів, МВФ", - сказав Милованов під час прес-брифінгу в Києві у вівторок.

Модель ринку землі була одним із питань, які обговорювали українська делегація з МВФ, Світовим банком, Європейським банком реконструкції та розвитку у Вашингтоні.

"Справді, ми обговорювали у Вашингтоні питання ринку землі. Ми не можемо розкривати всіх деталей, але там немає конкретних вимог або бажань - це наша внутрішня справа, який ринок землі ми зробимо", - сказав Милованов.

За його словами, головне очікування міжнародних партнерів - детінізація ринку землі.

"Тобто, чи буде ринок землі поетапним, чи буде він відразу, чи будуть обмеження, концентрація... Головне, чим експерти цікавилися - це те, яким чином ми забезпечимо підтримку середнього та малого фермерства, яким чином ми забезпечимо права власності людей, які сьогодні володіють землею, і яким чином ми розвиватимемо Геокадастр, як пов'язуватимемо фінансування з даними Геокадастру. Наприклад, щоб кредити видавалися у такий спосіб, що не можна було б вкрасти землю, коли вона в заставі, комусь передати або продати", - пояснив Милованов.

Крім того, обговорювалися також питання прозорої приватизації, поліпшення корпоративного управління, створення фонду національного добробуту, додав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мінагрополітики доопрацьовує низку проєктів щодо впровадження земельної реформи

Обмеження е/е в суботу будуть удвічі меншими - "Укренерго"

"Укренерго" залучить у KfW кредит на реконструкцію підстанції у Львівській області

Перед усіма органами держвлади стоїть завдання зменшити споживання електроенергії - Шмигаль

Стратегія розвитку агросектору до 2030 р. стане основою української переговорної позиції під час вступу до ЄС - Стефанішина

Новий порядок розподілу лімітів запрацює із суботи в тестовому режимі, ситуація з е/е має покращитися - перший заступник глави Міненерго

Розмови про дефіцит держбюджету-2025 передчасні, Мінфін шукає додаткові внутрішні джерела фінансування оборони - міністр

Україна в реструктуризації євробондів розраховує на часткове списання боргу - міністр фінансів

"Укренерго" на останній робочий день встановило ліміти споживання е/е для кожного регіону на всю добу

Інвестфонд Inzhur планує залучити до 10 тис. інвесторів для приватизації готелю "Україна"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА