"Газпром" має намір досягти контрактних обсягів поставок газу в Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" має намір досягти контрактних обсягів поставок газу в Європу

Енергетика
224
Російський “Газпром” планує поставити в країни Європи в цьому сезоні рекордні обсяги газу, які наблизяться до контрактних. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ.
“Ми в цьому році поб’ємо черговий рекорд, але цей рекорд фактично наблизить нас до обсягу законтрактованого газу, до річних контрактних кількостей, які становлять у нас 204,5 млрд куб. м”, – сказав заступник голови правління “Газпрому” Олександр Медведєв.
У свою чергу глава Міненерго РФ Олександр Новак повідомив, що експорт газу Росією щорічно зростає на 6-7%. На його думку, в найближчі десять років країни Європи збільшать споживання газу на 100 млн кубометрів на рік.
“Це означає, що для додаткового попиту потрібно буде створювати нові транспортні маршрути”, – обґрунтував він будівництво газопроводів “Північний потік 2”, і “Турецький потік”.
Нагадаємо, російський президент Володимир Путін повідомив канцлеру ФРН Ангелі Меркель про готовність самостійно фінансувати будівництво “Північного потоку-2”, якщо США введуть санкції проти учасників консорціуму. Російському “Газпрому” в консорціумі належить частка в 50%. Серед інших учасників – дочка BASF Wintershall, Uniper і Shell.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас