Microsoft навчить роботів і дронів думати, як людина — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Microsoft навчить роботів і дронів думати, як людина

Технології&Авто
332
Microsoft вирішила створити програмне забезпечення, яке допоможе людям навчати роботів і дронів виконувати різні завдання: як себе вести, куди йти і як зробити робочий процес безпечним.
Про це пише Forbes.
Розробкою технології займається підрозділ автономних систем компанії, і Microsoft оголосила про активізацію його роботи.
Зараз доступний тестовий варіант програмного забезпечення, і Microsoft намагається запропонувати його якомога більшому колу потенційних покупців. Обмежене тестування в 50 компаніях почалося в травні, зараз їх кількість перевищує дві сотні.
«Індустрія зациклилася на безпілотних автомобілях – в цьому вся справа. Але, якщо ви подивитеся навколо, ви можете знайти буквально сотні, і сотні, і сотні сценаріїв, коли автоматизація може допомогти. Багато з тих, хто розробляють ці системи – інженери з механіки, електрики. Вони не займаються штучним інтелектом. Ми приносимо його цим інженерам в тому вигляді, з яким вони можуть працювати», – пояснив віце-президент Microsoft Гурдіп Полл.
Microsoft стверджує, що її програмне забезпечення поєднує в собі можливості людського досвіду і здатності штучного інтелекту адаптуватися до мінливих ситуацій.
Свої розробки в галузі навчання роботів ведуть також Google і Amazon, відзначає Bloomberg. Microsoft хотіла б не конкурувати з ними, а співпрацювати, заявив Полл. Поки що компанія не розкриває, коли технологія стане широко доступною.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас