10:43 05.11.2018

У Білорусі затримали громадянина України за організацію російсько-українського бізнесу з постачання санкційної продукції до РФ

1 хв читати
У Білорусі затримали громадянина України за організацію російсько-українського бізнесу з постачання санкційної продукції до РФ

Департамент фінансових розслідувань Комітету держконтролю у Мінській області запобіг постачанню санкційної продукції до Росії, яке протягом двох років здійснювала група українців і росіян, йдеться в повідомленні КДК.

За даними фінансової міліції, незаконний дохід групи підприємців від постачання санкційної продукції до Росії становив Br300 тис. (майже $150 тис. - ІФ).

Керував нелегальним бізнесом 32-річний громадянин України, його затримали і взяли під варту. Порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 233 (незаконна підприємницька діяльність) Кримінального кодексу Білорусі.

У повідомленні зазначено, що підприємці в 2017-2018 роках закуповували в Польщі та в Україні плодоовочеву продукцію і ввозили її на територію Білорусі для подальшої реалізації в Росії. За даними КДК, при цьому використовувалися бухгалтерські документи чотирьох підконтрольних псевдопідприємницьких структур і кількох індивідуальних підприємців.

"На початку листопада оперативники фінансової міліції затримали дві фури з яблуками і томатами (вилучено понад 40 т). Це постачання санкційної продукції виявилося останнім для групи російських і українських комерсантів", - заявляють у КДК.

Нині проводяться слідчі дії. "Під час обшуків вилучено первинні облікові документи, печатки і штампи, а також носії інформації, що свідчать про здійснення незаконної діяльності", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прикордонники не беруть до уваги застосунок "Резерв+" під час перетину кордону

На сумському напрямку у ворога зосереджені певні сили, але їх недостатньо для удару стратегічного рівня - Держприкордонслужба

У Харкові четверо загиблих, ще двох людей шукають - ОВА

Окупанти обстріляли Малу Токмачку Запорізької області, загинув місцевий житель

Найближчі дні в Україні будуть теплими, у низці областей пройдуть короткочасні дощі

Кількість загиблих у Харкові зросла до двох осіб - Терехов

Україна та Греція найближчим часом укладуть угоду про безпеку - Офіс президента

У Харкові один загиблий, шестеро постраждалих після удару по підприємству, місцеперебування ще трьох осіб невідоме

За минулу добу на фронті було 143 зіткнення, від початку доби ще 28 - Генштаб ЗСУ

Окупанти завдали ударів по Харкову і Золочеву, постраждали щонайменше семеро мирних жителів - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА