День фінансів, 6 березня: альтернатива іпотеці, схема з 13-ю пенсією, кроки Шмигаля для «порятунку» промисловості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 6 березня: альтернатива іпотеці, схема з 13-ю пенсією, кроки Шмигаля для «порятунку» промисловості

1179
П’ятниця, 6 березня. Заяви нового прем’єра, і вже не нові схеми й аналоги.
«Порятунок» промисловості. Рецепт Шмигаля. На думку прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, три нагальні кроки для поліпшення ситуації у промисловому секторі – це комунікація з промисловцями, лобізм на світових ринках і створення відповідних умов у податковій сфері. «Сьогодні Україна чи не єдина країна в світі, яка не займається лобізмом наших промисловців і аграріїв на міжнародних ринках», – нагадує Шмигаль.
Тарифи вже не ті. Про зниження на 5-31%. Сьогодні ж прем’єр Денис Шмигаль заявив, що (виявляється) в 143 українських населених пунктах протягом січня і лютого тарифи на тепло було знижено на 5 – 31% «Працюємо з місцевими органами влади. Було ухвалено постанову Кабінету Міністрів, яка дала їм можливість знижувати і регулювати тариф на тепло залежно від зменшення ціни на природний газ – хтось цим скористався, хтось ні», – наголосив голова Кабміну.
Аналоги іпотеки. Чи можна купити житло дешево Поки ринок іпотеки перебуває в стані опрацювання урядом, українці можуть скористатися програмами кредитування або фінансового лізингу. Про деталі програм порталу Finance.ua розповіли на форумі «Іпотека – інструмент стрімкого розвитку економіки». А ми вже ділимося варіантами з вами.
Ситуація на валютному ринку. Коментар Смолія. Зміцненню гривні сприяло багато факторів. Головний – це поступове поліпшення макроекономічної ситуації в країні, говорить голова НБУ Яків Смолій. За його словами, ситуація на валютному ринку змінювалася в тому числі залежно від того, притримували експортери виручку чи продавали, а також від поведінки імпортерів. «Якби НБУ протягом року не викупив з ринку близько $8 млрд в резерви, гривня б зміцнилася ще помітніше», – стверджує Смолій.
Пропонують 13-ту пенсію. Поки що тільки шахраї. Аферисти все частіше почали застосовувати схему з «13-ю пенсією». Таким чином намагаються виманити гроші у літніх людей. Під виглядом соціальних працівників шахраї розповідають пенсіонерам про додаткові гроші, гарантовані державою. Щоб отримати їх, потрібно дати дані пенсійної картки.
Якщо занадто тепло. Можуть і прикрутити. У Києві мешканці багатоквартирних будинків можуть вже зараз достроково припинити опалювальний сезон, ухваливши відповідне рішення на загальнобудинкових зборах. Як запевняють у КМДА, процедура дострокового припинення опалювального сезону досить проста. Найголовніше – прийти до консенсусу з більшістю сусідів.
Хто замість Пишного? Конкурс вже оголосили. Державний Ощадбанк оголосив конкурс на посаду нового голови правління замість Андрія Пишного. Серед стратегічних завдань, з якими доведеться справлятися новому топ-менеджеру, відзначаються нарощування кредитування, в тому числі малого та середнього бізнесу, продовження оптимізації мережі відділень, розвиток IT-напрямку, скорочення портфеля непрацюючих кредитів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас