9 листопада 2020, 07:54

Ставай на захист довкілля.

У п'ятницю оприлюднили результати місцевих виборів у Києві. Як то кажуть – не пройшло і двох тижнів, бо за чверть цього часу встигли провести вибори і майже встановити результат у США. Але чому в нас так довго рахували – то інша тема для окремого розслідування.

Згідно результатів Київських виборів – наша команда "Екологічна Альтернатива" не потрапила до Київради і отримала менше необхідних 5% голосів. Незважаючи на це, я вважаю, що ми отримали дуже добрий результат.

По-перше, за 75 днів до дня виборів ніхто навіть і не чув про "Екологічну альтернативу". Попри це наш результат вищий ніж у партій, які існували роками, витратили мільони на рекламу і мали присутність на центральному телебаченні. Ми випередили Радикальну Партію Олега Ляшка, Еко Партію Борислава Берези (який на минулих місцевих виборах увійшов до другого туру) Наш край, Пропозиція (партія мерів) і багато інших.

По-друге, за останні десятки років ми змогли вперше сформувати команду справжніх сучасних екологів, кліматологів, зоозахисників, урбаністів, юристів у галузі охорони довкілля, екологічних активістів. Відомі організації "Єдина планета", "Хутроoff", "Зелена Альтернатива", – стали для нас справжніми партнерами.



І по-третє, у Києві ми запустили тренд на вирішення екологічних проблем. Змусили у конкурентній боротьбі майже кожного кандидата, включаючи діючого мера, говорити про вирішення екологічних проблем міста. Майже на кожну нашу акцію реагував своєю дією мер Віталій Кличко.

Цим аналізом я хочу підвести до одного – ми продовжимо ще більш наполегливо працювати над питаннями з охорони довкілля і цього разу не тільки у Києві, а й по всій Україні – від Ужгороду до Маріуполя.

Ми плануємо відкрити наші осередки в усіх обласних центрах, а далі – в усіх містах по країні. Тобто створити в Україні справжній рух за довкілля.

Щоб українець зрозумів, що від того, чим він дихає, яку воду п'є, яку їжу вживає – залежить рівень здоровья, тривалість життя його та його дітей, батьків та онуків.

Тож якщо у Вас є бажання відкрити осередок у вашому регіоні або просто стати частиною нашої великої команди якщо набридло дихати брудним повітрям, жити біля сміттєзвалища чи спостерігати за тим, як рубають ліс – обов'язково приєднюйтесь до нас за посиданням тут.

Завдань в нас дуже багато. Нам треба терміново припинити засмічення країни побутовими відходами. Для обміну найкращими європейськими практиками налагодити партнерські відносини з екопартіями Європи, які зараз системно виграють вибори.

Ми маємо змусити підприємства- забруднювачі модернізуватись, особливо в напрямку захисту атмосферного повітря. Вважаю, що ще одна наша місія – нарешті покласти край незаконній рубці лісу. Добитися справжньої реформи державного екологічного контролю, ухвалення радою зоозахисних законопроектів та нарешті почати освітні проекти з охорони довкілля. Бо сучасний погляд на світ, особливо в галузі охорони нашого спільного довкілля – це основа прогресу країни.

Тому приєднуйтесь – буде нелегко, але дуже цікаво.

Радіаційна небезпека у Донецьку

У Донецьку колись працював стратегічно важливий для України завод з виготовлення боєприпасів та промислової вибухівки – Донецький казенний завод хімічних виробів...

Питна вода для України: початок важливої реформи

Україна нарешті може почати масштабну модернізацію водного господарства. Якщо парламент підтримає ініціативу міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова – законопроєкт N5723...

Хто хоче знищити Озеро Вирлиця? Список зрадників.

Цей блог я пишу, щоб усі кияни знали, хто з обраних ними депутатів Київської міської ради хоче знищити зелені зони Києва, зокрема, Озеро Вирлиця, – закатати його у бетон і побудувати там черговий торгівельний центр, яких і так в Києві десятки...

Комунізм для Калєтніка: суд повернув Бучанське Межигір'я

Калєтнік повернув собі "Бучанське Межигір'я", 14 гектарів лісу знов огороджені 10-ти метровим парканом. Давайте згадаємо цю історію детальніше...

Сором Кличка. Київ перетворюють на смітник.

На тему київського сміття я написав багато текстів, провів купу акцій, командою виходили на прибирання, але ситуація у столиці не змінюється...

Екологічна відповідальність: курс на підвищення

Нещодавно я робив огляд Указу Президента "Про виклики та загрози національній безпеці України в екологічній сфері", там дуже багато надважливих ініціатив, які можуть радикально змінити екологічну політику країни...