10:31 06.11.2018

Фракція "БПП" просить Кабмін збільшити фінансування "Укрпошти" - Кононенко

2 хв читати
Фракція "БПП" просить Кабмін збільшити фінансування "Укрпошти" - Кононенко

Парламентська фракція "Блок Петра Порошенка" звертається до Кабінету Міністрів України з вимогою збільшити фінансування ПАТ "Укрпошта", щоб не допустити звільнення співробітників і закриття поштових відділень, повідомив заступник керівника фракції Ігор Кононенко.

"Хочу анонсувати, що фракція "БПП" звертається до Кабінету Міністрів із вимогою збільшити фінансування "Укрпошти". Якщо не вирішити проблему негайно, то вже в січні 4,5 млн осіб можуть залишитися без пенсій, тому що їх буде просто нікому розносити. "Укрпошта" буде змушена звільнити велику кількість листонош через брак коштів", - зазначив І.Кононенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook, коментуючи плани роботи на поточному пленарному тижні Верховної Ради.

Державна компанія "Укрпошта" розглядає припинення доставки пенсій із 2019 року в разі, якщо не буде затверджено новий тариф на цю послугу.

Раніше генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр" заявив, що "Укрпошта" планує оптимізувати мережу в селах, вибудувану під доставку пенсій, якщо тариф на доставку не буде змінено.

"З 1 січня 2019 року не будемо доставляти пенсії, закриємо 5-7 тисяч стаціонарних відділень, звільнимо частину адміністративного та виробничого персоналу", - сказав голова "Укрпошти".

Раніше І.Смілянський неодноразово заявляв про збитковість послуги з доставки пенсій для "Укрпошти" і необхідність перегляду тарифу на доставку пенсій.

29 жовтня прем'єр міністр Володимир Гройсман пообіцяв не допустити припинення ПАТ "Укрпошта" доставки пенсій українцям і запропонував її менеджменту звільнитися в разі, якщо вони не згодні з важливістю цієї соціальної функції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА