11:43 30.05.2018

МВС Чехії заявило, що журналіст Бабченко не звертався до них із запитом на проживання або притулок

2 хв читати
МВС Чехії заявило, що журналіст Бабченко не звертався до них із запитом на проживання або притулок

Убитий напередодні в Києві російський журналіст Аркадій Бабченко раніше не подавав запит на тимчасове або постійне проживання або притулок у Чеській Республіці, повідомляє Міністерство внутрішніх справ Чехії.

"Міністерство внутрішніх справ чітко заявляє, що Бабченко у минулому не подавав запиту на тимчасове або постійне проживання або притулок у Чеській Республіці. Ми шкодуємо про смерть журналіста, який був застрелений в Україні напередодні, але ми категорично відкидаємо зв'язок цієї події з МВС", - йдеться в заяві на сайті чеського МВС у відповідь на поширену деякими ЗМІ інформацію щодо проживання А.Бабченка в Чехії.

Також у чеському МВС відкинули припущення про те, що смерть А.Бабченка може бути пов'язана з начебто слабкістю Міністерства внутрішніх справ, і закликали припинити особисті нападки на деяких працівників МВС у соціальних мережах.

"Кожна смерть, і смерть журналіста, є сумною і делікатною справою, проте ми просимо журналістів і громадськість у цьому контексті не посилатися на неправдиву інформацію в контексті Міністерства внутрішніх справ і його конкретних співробітників", - йдеться в заяві.

Раніше видання Aktualne написало, що А.Бабченко прибув до Чехії в лютому 2017 року, проте поїхав трохи менше ніж за півроку після того, як втратив надію отримати посвідку на проживання.

Як повідомлялося, увечері 29 травня в Дніпровському районі Києва біля своєї квартири був застрелений громадянин РФ, ведучий телеканалу ATR Аркадій Бабченко.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

Начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко повідомив, що перша очевидна версія вбивства - професійна діяльність А.Бабченка.

Поліція також оприлюднила фоторобот підозрюваного у вбивстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Харків не розглядає варіанту евакуації жителів як вирішення проблем, місто націлене на відновлення - мер

За фактом витоку інформації здійснюють досудове розслідування і два службових - директор НАБУ

Німеччина найближчим часом надасть Україні третю систему Patriot, установки IRIS-T, "Гепарди", ракети та боєприпаси - Шольц

Генштаб ЗСУ: Від початку цієї доби на всій лінії фронту вже відбулося 37 боїв

Село Іванівське перебуває під контролем Сил оборони України - ОСУВ "Хортиця"

Генштаб ЗСУ: Сили оборони за добу уразили 13 локацій противника, сім засобів ППО та одну РЛС

На східному напрямку українські воїни знищили російський багатофункціональний комплекс "Борисоглєбськ-2" - ОСУВ "Хортиця"

У Запоріжжі скоєно замах на держслужбовця

На залізничному перегоні Львів-Ужгород сталося сходження селевого потоку

ВМВ РФ обрали тактику присутності в Чорному морі тільки за рахунок підводних човнів, надводних кораблів вони не виводять - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА