14:25 24.10.2019

Ніхто не зупиняється в розслідуваннях справ щодо Майдану, запевняє Чумак

2 хв читати
Ніхто не зупиняється в розслідуваннях справ щодо Майдану, запевняє Чумак

Заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Віктор Чумак запевняє, що розслідування "майданівських" справ припинено не буде, а звільнення Сергія Горбатюка з посади керівника Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури він назвав законним.

"Ніхто не зупиняється в розслідуваннях справ щодо Майдану, будуть призначені люди, керівником буде прокурор з тієї самої робочої групи, тому що йдеться не про одного Горбатюка, а про 43 людей, які працюють над розслідуванням цих злочинів", - сказав Чумак у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи означає це, що розслідування злочинів злочинної організації Віктора Януковича не в єдиному кейсі не призведе до зупинення процесу, заступник генпрокурора сказав: "А як це взагалі може призвести до зупинення розслідування? По-перше, є ситуація, яка не залежить від нас, від нового керівництва Генпрокуратури: про позбавлення прокуратури досудового слідства знали і ми, і Горбатюк, ще два роки тому. 19 листопада ми звільнили б Горбатюка в будь-якому разі. ми просто-напросто ліквідували б це управління (з 20 листопада, згідно із законодавством, органи прокуратури позбавляються функції досудового розслідування - ІФ)".

"Горбатюку пропонувалося все, що завгодно, але у Сергія Вікторовича позиція: "Я нікуди не піду, тому що вважаю, що це все неправильно", - ось і вся історія. Ніхто його не виганяв, ніхто не просив його звільнитися, і я вам офіційно це кажу", - запевнив він.

"Звільнення законні (звільнення Горбатюка і слідчих Управління спецрозслідування Генпрокуратури - ІФ)... Якщо Горбатюк із цим не погоджується, ніхто не забороняє йому йти до суду. Усі незгодні з тим, що відбувається, йдуть до суду, і доки немає рішення суду, це буде тільки суб'єктивна думка Горбатюка або кого-небудь іншого", - сказав Чумак, коментуючи заяви Горбатюка щодо незаконності його звільнення з посади.

Тобто, за словами заступника генпрокурора, єдиний правовий спосіб вирішення цього спору - в судовому порядку.

При цьому Чумак зазначив, що як заступник генпрокурора, який курирував підрозділ Горбатюка, він спілкувався з ним і неодноразово просив його пройти переатестацію.

"Щодня ми з ним розмовляли, і я йому говорив, що він має пройти цю атестацію", - сказав Чумак.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА