17:52 18.05.2015

Україна і США уклали угоду про надання Києву $1 млрд кредитних гарантій

2 хв читати
Україна і США уклали угоду про надання Києву $1 млрд кредитних гарантій

Україна і США уклали угоду про надання кредитних гарантій у Києві в понеділок, що дасть змогу українському уряду найближчим часом залучити $1 млрд за рахунок випуску єврооблігацій під гарантії США.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", підписи під угодою поставили міністр фінансів Наталія Яресько, посол США в Україні Джеффрі Пайєтт і директор місії USAID Джед Бартон.

Дж.Пайєтт зазначив, що ця транзакція стала можливою завдяки тому, що перші такі гарантії на $1 млрд, надані рік тому, були успішно використані. Він зазначив, що виділені кошти спрямовані на виконання короткострокових завдань щодо витрат і захисту населення, а також вони допоможуть в економічній стабільності та проведенні необхідних економічних реформ у рамках погодженої з МВФ програми.

Посол зазначив, що американський уряд спільно з Конгресом продовжить роботу з виділення Україні додатково ще до $1 млрд кредитних гарантій наприкінці 2015 року в разі виконання програми реформ.

Міністр фінансів Н.Яресько подякувала за підтримку, зазначивши, що США найбільш послідовно підтримують Україну і на словах, і вчинками.

Глава Мінфіну наголосила, що уряд і далі підтримуватиме реформи.

Раніше повідомлялося, що кредитні гарантії США на другий транш єврооблігацій України на суму до $1 млрд набули чинності 24 квітня 2015 року і забезпечують 100% виплату позичальником основної суми кредиту і нарахованих за ним відсотків.

Передбачалося, що український Мінфін випустить єврооблігації-2015 під гарантії США в першій половині травня.

Україна в середині травня 2014 року вже розмістила гарантовані США єврооблігації на $1 млрд. Прибутковість цінних паперів лише на 28 базисних пунктів перевищила прибутковість казначейських облігацій США і становила рекордно низькі для України 1,844% річних.

Ці єврооблігації погашаються 30 квітня 2019 року. Організаторами випуску стали інвестбанки JP Morgan і Morgan Stanley.

Віце-президент США Джозеф Байден наприкінці квітня зазначав, що якщо Україна і далі йтиме шляхом реформ, то наприкінці року США нададуть гарантії ще на $1 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА