Ціна питання: скільки Велика Британія вже заплатила за Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна питання: скільки Велика Британія вже заплатила за Brexit

Світ
380
Сьогодні секретар Brexit Домінік Рааб дає звіт про виконану роботу. В цей же час з’явилося нове дослідження, яке показало, що Brexit вже коштував Великій Британії більш ніж 2% від обсягу виробництва, і це ще до того, як країна залишила ЄС, пише Bloomberg.
Економісти UBS Group AG порахували, як на економіку Сполученого Королівства вплинуло голосування за вихід з ЄС. ВВП став меншим на 2,1%, а інфляція більшою на 1,5%. Інвестиції впали на 4%, а споживання зменшилось на 1,7%. Це пов’язано з тим, що компанії відкладали рішення, куди інвестувати, вкладалися в інші сфери і переглядали ланцюжки поставок, щоб захиститися від ризику бути відрізаними від своїх постачальників.
Приміром, Combilift, ірландський виробник автонавантажувачів, раніше працював в Уельсі, а тепер переключився на Німеччину, щоб не бути заручником наслідків Брексита, у разі, якщо порушиться торгівля з Великобританією.
Великі фармкомпанії скаржаться, що доводиться витрачати величезні суми на прорахунок ризиків від Brexit, замість того, щоб вкластися в дослідження нових ліків. Наприклад, Pfizer Inc, фармацевтичний гігант США, витратить на це 100 мільйонів доларів.
Independent з посиланням на дослідження Focaldata for Best for Britain повідомляє, що понад 2,6 мільйона британців, які проголосували за те, щоб піти, тепер підтримують перебування в ЄС. Менше 1 мільйона перейшли на інший бік.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас