20:07 08.04.2019

У Грузії скасували випускні іспити в школах

2 хв читати
У Грузії скасували випускні іспити в школах

Парламент Грузії на позачерговому пленарному засіданні в понеділок прийняв зміни до закону "Про загальну освіту", які скасовують випускні іспити в школах.

Законодавчу ініціативу уряду підтримали 80 депутатів, вісім проголосували проти. Цей законопроект був поставлений на голосування повторно, оскільки на засіданні парламенту 5 квітня він не отримав необхідної кількості голосів. У парламентській більшості це пояснили проблемою технічного характеру.

Відповідно до закону, з 2018-2019 навчального року в Грузії скасовуються випускні іспити в школах для учнів 11-х та 12-х класів. Для того щоб отримати атестат про середню загальну освіту, учні повинні будуть мати позитивні оцінки з усіх предметів - п'ять або більше балів за десятибальною системою оцінки знань.

Окрім того, від здачі шкільних випускних іспитів звільняються особи, які в минулі роки не змогли отримати документ про отримання повної загальної середньої освіти. Зокрема, учні, які провалили або з яких-небудь інших причин не змогли здати випускні іспити, також зможуть отримати атестат, якщо з усіх предметів мають не менше п'яти балів.

Випускники, які отримають атестат, отримують право пройти реєстрацію для прийому в професійні або вищі навчальні заклади як в 2019 році, так і в наступні роки.

У Міносвіти Грузії стверджують, що скасування випускних іспитів спрямоване на посилення ролі школи в системі освіти. При цьому в міністерстві підкреслюють, що під час розробки нових правил були враховані всі питання, які ставилися протягом декількох років, щоб в школі більше уваги приділяли саме навчанню, а не екзаменаційній процедурі.

У рамках реформи системи освіти експерти підготували десять законодавчо-нормативних пакетів, які охоплюють усі напрямки. Серед змін, запланованих у школах країни, - нова система оцінки рівня знань і навичок учителів, розвиток шкільної інфраструктури, впровадження інновацій та технологій. Реформи триватимуть чотири роки і спрямовані на перетворення Грузії в регіонального лідера в сфері освіти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу Сили оборони ліквідували 1240 окупантів, 42 артсистеми та один літак

Норвегія з 29 травня запровадить додаткові обмеження на в'їзд у країну туристів із РФ

Ізраїль має намір відновити переговори з ХАМАС про припинення вогню і звільнення заручників

24 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У США перша група українських пілотів завершила навчання на винищувачах F-16 - ЗМІ

Керівництво ЄС підтримує пропозицію лідерів Польщі та Греції створити "спільний щит ППО"

Китайські винищувачі під час навчань у Тайванській протоці завдали імітаційних ударів по "військових об'єктах"

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА