RU
 

Бубка: На юнацькій Олімпіаді пересвідчилися, що маємо гарний потенціал

iSport.ua,  21 жовтня 2018, 17:08
0
123
Бубка: На юнацькій Олімпіаді пересвідчилися, що маємо гарний потенціал
Сергій Бубка

Президент Національного олімпійського комітету України підбив підсумки юнацьких Олімпійських ігор в Аргентині.

Очільник Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка оцінив результати українських атлетів на юнацьких Олімпійських іграх в аргентинському Буенос-Айресі. Слова президента наводить прес-служба НОК України:

"Пишаюсь нашими юними олімпійцями! Приємно було бачити, з яким професіоналізмом, неймовірною самовіддачею і високою майстерністю наші спортсмени виходили на арени змагань, як вони підтримували одне одного до, під час та після змагань. В Олімпійському селищі і на трибунах олімпійського Буенос-Айреса не було більш дружної та злагодженої єдиної команди, яка щиро і самовіддано переживала усі перемоги та невдачі, працювала на один спільний результат. Сам не раз ставав свідком, з якою наполегливістю українці боролися за кожний заліковий бал, метр, секунду. Хочу подякувати нашим юним олімпійцям за надзвичайні емоції радості та відчуття гордості, які вони нам подарували впродовж усіх Ігор. 23 нагороди, з яких 7 найвищого ґатунку - чудовий результат.

Дуже важливо й те, що для юних спортсменів ці змагання стали першим форумом такого високого рівня, безцінним досвідом і цінним трампліном для майбутнього зростання та розвитку.  Ми ще раз пересвідчились, що маємо гарний потенціал, талановитих атлетів і висококваліфікованих тренерів - чудовий резерв у легкій атлетиці, фехтуванні,  гімнастиці, дзюдо, плаванні, стрільбі, веслуванні, боротьбі, стрибках у воду, боксі, бадмінтоні та інших видах спорту. Варто відзначити, що нагороди в фехтуванні, академічному веслуванні, бадмінтоні, художній гімнастиці та спортивній акробатиці стали дебютними та історичними для України за роки виступів наших спортсменів на юнацьких Олімпійських іграх.

Головне завдання, яке стоїть перед країною та усіма спортивними організаціями, - зберегти і підтримати цю молодь, яка своїми досягненнями прославила Україну на увесь світ, щоб вже незабаром - в Токіо-2020, Парижі-2024 та Лос-Анджелесі-2028 саме ці обдаровані юні атлети піднялися на олімпійський п’єдестал і на честь їхніх перемог піднімався прапор і лунав гімн України", - наголосив Бубка.


 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.

За матеріалами: iSport.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі