День фінансів, 7 вересня: збір від Wizz Air, штрафи за ЗD-номери, законопроект для ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 7 вересня: збір від Wizz Air, штрафи за ЗD-номери, законопроект для ПриватБанку

682
Понеділок. Уже 7 вересня! Але, якщо ви маєте намір подовжити для себе літо – пропонуємо почитати про авіаперельоти, дистанційну роботу, зарплати і банки (в яких багато українців залишають свої заощадження).
Збір від Wizz Air. Авіакомпанія ввела збір за гарантоване надання місць поруч у салоні літака дорослим мандрівникам, які летять разом. Послуга коштує 12 євро за переліт в один кінець і 24 євро за переліт в обидва кінці. Новою послугою можуть скористатися тільки два дорослі пасажири, якщо вони купують квитки в рамках одного бронювання за тарифом Basic без включеного вибору місць.
Нардепи взялися за віддалену роботу. Група народних депутатів на чолі з головою комітету з питань соцполітики і захисту прав ветеранів Галиною Третьяковою зареєстрували в парламенті законопроект щодо врегулювання дистанційної роботи. Пропонується ввести два самостійні види роботи – дистанційну і надомну.
День фінансів, 7 вересня: збір від Wizz Air, штрафи за ЗD-номери, законопроект для ПриватБанку
13 тисяч, як середня зарплата. А ось на думку прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, середня заробітна плата в Україні в 2021 році може зрости до 13 тисяч гривень, а у 2022-му – до 15 тисяч гривень. Як він зазначив, якщо середня зарплата складе 15 тисяч гривень, то багато українців навряд чи будуть думати над тим, щоб поїхати на заробітки в інші країни.
Слава Богу, медики зможуть отримувати більше ще до 2021 року. Вже у вересні 2020 їм обіцяють доплати. На це передбачено 5,9 млрд грн. До речі, за словами глави МОЗ Максима Степанова, рівень оплати праці в сфері охорони здоров’я в Україні зараз майже на 30% нижчий від середньої заробітної плати в Україні в усіх галузях.
Суркіси можуть і не отримати грошей від ПриватБанку. Нагадаємо, 2 вересня Печерський районний суд Києва задовольнив позов офшорних компаній братів Суркісів до ПриватБанку про обслуговування депозитів, конвертованих в капітал банку при націоналізації, заборгованість за якими позивачі оцінюють в $350 млн (понад 9 млрд грн). Але міністр юстиції Денис Малюська заявив, що його відомство підготувало законопроект, який дає можливість не здійснювати примусове виконання постанови про стягнення з ПриватБанку $350 млн на користь компаній Суркісів.
Приєднання Ощадбанку до ФГВФО. Рада з фінансової стабільності погодила план входження державного Ощадбанку до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з 1 січня 2021 року. Для установи буде передбачений перехідний період до 31 грудня 2023 року частини сплати регулярних зборів. Ця пропозиція потребує імплементації на рівні закону.
Штрафи за ЗD-номери. В Нацполіції повідомили, що 3D номерні знаки не відповідають встановленим вимогам, і тому водіїв таких авто штрафуватимуть. Штраф становитиме 170 грн. За вчинення такого ж правопорушення вдруге протягом року – штраф 255 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас