16:47 12.05.2020

ЄС профінансує великі проекти досліджень в області боротьби з коронавірусом

1 хв читати
ЄС профінансує великі проекти досліджень в області боротьби з коронавірусом

Європейська Комісія (ЄК) оголосила у вівторок про вибір у результаті конкурсу восьми масштабних дослідницьких проектів із розробки методів лікування та діагностики COVID-19.

"Нам необхідно об'єднати досвід та ресурси державного і приватного секторів для подолання цієї пандемії та для підготовки до інших майбутніх епідемій", - заявила член Єврокомісії з інновацій і досліджень Марія Габріель.

Єврокомісія повідомила, що для фінансування більшої кількості дослідних пропозицій високої якості вона збільшила відповідні інвестиції до EUR72 млн із EUR45 млн, які спочатку закладалися, за інноваційно-дослідницькою програмою ЄС Horizon 2020.

Ще EUR45 млн буде вкладено підприємствами фармацевтичного сектору, партнерами ініціативи IMI та іншими організаціями, які беруть участь у проектах, що доведе загальну суму інвестицій у дослідження до EUR117 млн.

"Завдяки цьому фінансуванню в рамках Horizon 2020 року, нашим підприємствам та іншим партнерам ми прискоримо розробку інструментів діагностики та лікування захворювань від коронавірусу, що необхідно для протидії цій надзвичайній обставині всесвітнього масштабу", - наведено слова єврокомісара Габріель у комюніке ЄК.

Конкурс був організований механізмом державно-приватного партнерства ЄС - Ініціативою з інноваційних лікарських засобів (IMI).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА