20:05 25.07.2020

П'ять кораблів НАТО зайшли в одеський порт

1 хв читати
П'ять кораблів НАТО зайшли в одеський порт

У суботу п'ять кораблів НАТО, які беруть участь у навчаннях "Сі Бриз-2020" на чолі з флагманом групи SNMG2 зайшли в одеський порт, повідомляє місцевий портал "Думська".

Першими, близько 7 години, ошвартувалися у військово-морській базі "Південь", що в Практичній гавані, корвети - румунський "контр-адмірал Себастіан" (борт 264) і болгарський "Бадьорий" (борт 14). До 9.00 в порт почали прибувати основні ударні сили "Сі Бризу" - фрегати: іспанський (флагман SNMG2) F101 "Альваро де Базан", турецький F243 "Їлдирим" і румунський F222 "Регіна Марія".

Всі кораблі вже не раз гостювали в Одесі, крім іспанського, який уперше в Чорному морі і в Одесі, повідомляє "Думська". Екіпаж іспанського флагмана на цих навчаннях відзначився - льотчики зуміли провести успішну рятувальну операцію з доставки травмованого американського моряка з есмінця "Портер" DDG78 на Шкільний аеродром Одеси.

Alvaro de Bazan оснащений аналогом американської бойової інформаційно-керуючої системи "Іджіс". Основна ударна зброя корабля - протикорабельні ракети "Гарпун". Крім того, у нього є 48 шахт вертикального пуску Мк.41 для різних ракет, торпедні установки й артилерійське озброєння. "Базан" несе один протичовновий вертоліт SH-60 "СіХоук".

Кораблі залишатимуться в Одесі до 28 липня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чотири людини загинули під час обвалення ресторану на Майорці

Єгипет та США тимчасово передаватимуть гуманітарну допомогу для жителів Гази через КПП "Керем-Шалом"

Окупанти обстріляли Слобідський район Харкова, частково зруйновано ліцей

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

На Лиманському, Сіверському, Курахівському, Времівському, Оріхівському та Придніпровському напрямках ситуація залишається стабільно напруженою - Генштаб ЗСУ

У ХАРКОВІ ЧУТНО ВИБУХИ - МЕР МІСТА

За добу відбулося 90 бойових зіткнень, напруженою залишається ситуація на Куп'янському, Покровському, Краматорському та Харківському напрямках - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 33 авіаудари по Україні - Генштаб ЗСУ

Кондратюк позитивно оцінює результати візиту маршалка Сенату Польщі

Зеленський зустрівся з маршалком Сенату Республіки Польща

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА