13:27 11.09.2018

НАЗК направило до НАБУ висновки щодо виявлення ознак корупції в деклараціях Денісової та Конобаса

2 хв читати
НАЗК направило до НАБУ висновки щодо виявлення ознак корупції в деклараціях Денісової та Конобаса

 Національне агентство з попередження корупції (НАЗК) вирішило направити до правоохоронних органів висновки щодо виявлення ознак корупційних кримінальних злочинів стосовно колишнього народного депутата, нинішнього уповноваженого Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової та депутата Київської міської ради Максима Конобаса.

"Так, не дотрималася вимог законодавства, подаючи декларації, народний депутат Денісова Людмила Леонтіївна. У декларації 2015 року вона не задекларувала дохід у розмірі 23 млн 840 тис. 268 грн, отриманий від фінансової компанії, та недостовірно зазначила розмір своїх внесків до статутних капіталів чотирьох товариств, який відрізняється від достовірного на суму 5 млн 454 тис. 248 грн ", - повідомляє прес-служба НАЗК у вівторок.

У повідомленні наголошується, що інформацію про внески також недостовірно відображено в деклараціях Л.Денісової за 2016 і 2017 роки.

Депутат Київради М.Конобас, за інформацією НАЗК, зазначив у декларації за 2016 рік, що йому не відома вартість квартири площею 124,6 кв. м у м. Києві, яку він придбав у 2007 році за договором інвестування.

"У рамках перевірки було встановлено, що депутат володіє інформацією про вартість відповідної квартири на дату набуття її у власність", - йдеться в повідомленні.

Крім того, М.Конобас задекларував дохід у сумі 1 млн 200 тис. 374 грн від відчуження своїх корпоративних прав у двох товариствах.

"Однак надані депутатом документи та інформація з державних реєстрів не підтверджують, що відчуження сталося саме шляхом продажу та за суму, зазначену в декларації, що свідчить про ознаки незаконного збагачення", - зазначає НАЗК.

Обґрунтовані висновки щодо Л.Денісової та М.Конобаса Нацагентство направило до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Також НАЗК направило обґрунтовані висновки до Національної поліції України щодо директора міського КП "Львівтеплоенерго" Степана Пакіжа, який, подаючи декларацію за 2016, не зазначив квартиру дружини площею 50 кв. м у Львові, вартістю 500 тис. грн, а також дохід у вигляді коштів, отриманих ним на відпустку за місцем роботи.

Крім того, до поліції подано висновки щодо заступника начальника відділу обліку платежів управління фінансування, бухгалтерського обліку та звітності Державної фіскальної служби в м. Києві Юлії Зінченко, яка в деклараціях за 2016 і 2017 роки не зазначила придбану в 2008 році квартиру вартістю 476 тис. 447 грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ проводить заходи з безпеки в урядовому кварталі Києва

Окупанти вчора ввечері скинули на житловий квартал у Костянтинівці "КАБ-500", п'ять поранених

Помер один із постраждалих унаслідок вечірнього ворожого удару по Харкову - мер

Війська РФ учора ввечері вдарили дронами-камікадзе та артилерією по Нікополю та Марганецькій громаді

У Куцурубській громаді Миколаївської області внаслідок артобстрілів горіло фермерське господарство - ОВА

Окупанти за добу завдали по Запорізькій області 548 ударів, у Пологівському районі є поранені

РФ тримає на бойовому чергуванні в Чорному та Азовському морях чотири носії "Калібрів" із загальним залпом до 28 ракет - ВМС ЗСУ

Сили оборони за добу ліквідували 1100 окупантів, 46 артилерійських систем і один літак

США зняли заборону на постачання зброї для бригади НГУ "Азов"

11 червня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА