23:13 22.04.2019

Держдеп США пообіцяв Зеленському підтримку в проведенні реформ в Україні

2 хв читати
Держдеп США пообіцяв Зеленському підтримку в проведенні реформ в Україні

Сполучені Штати готові надавати підтримку Володимиру Зеленському, що переміг у другому турі президентських виборів в Україні, йдеться в заяві держдепартаменту США, поширеній у понеділок.

"Сполучені Штати вітають обраного президента Володимира Зеленського з перемогою на президентських виборах в Україні. Ми також вітаємо українців з проведенням виборів, які показують життєздатність демократії через п'ять років після революції 2014 року і через п'ять років після неослабної російської агресії", - наголошується в заяві.

У Держдепі США також вітають висновки, що містяться в попередній доповіді ОБСЄ щодо минулих виборів. "Вибори були мирні, конкурентні, а їх підсумок показує волю народу", - підкреслюється в ній.

Також у Держдепі США висловили бажання працювати з В.Зеленським. "Ми чекаємо роботи з обраним президентом В.Зеленським, спрямованої на досягнення нашими двома народами мети безпечної, процвітаючої, демократичної і вільної України", - йдеться в заяві.

"США продовжують виступати на підтримку суверенітету і територіальної цілісності України в межах визнаних на міжнародному рівні кордонів. І ми будемо продовжувати підтримувати Україну тоді, як вона приступає до важливих реформ", - підкреслюють у держдепартаменті.

У другому турі виборів президента України, що пройшов 21 квітня, впевнено перемагає кандидат на пост глави держави Володимир Зеленський. За підсумками обробки ЦВК 99% електронних протоколів, за нього проголосували 73,21% виборців, тоді як П.Порошенко набирає 24,46% голосів.

П.Порошенко вже привітав В.Зеленського з перемогою.

Спеціальний представник державного департаменту США з питань України Курт Волкер раніше в понеділок повідомив, що президент США Дональд Трамп у телефонній розмові з переможцем виборів президента України Володимиром Зеленським пообіцяв, що США і надалі підтримуватимуть зусилля Києва щодо відновлення територіальної цілісності.

"Президент Трамп зателефонував привітати Володимира Зеленського з перемогою на виборах і український народ з мирними і демократичними виборами. Ми будемо й надалі підтримувати зусилля України щодо відновлення її територіальної цілісності і протидії російській агресії", - написав К.Волкер на своїй сторінці в мікроблозі Твіттер у ніч на понеділок.

К.Волкер, також подякував чинному президенту Петру Порошенку "за його мужність керувати Україною в надзвичайно важкий час і за його прихильність до демократичних інститутів, а також за прийняття волі українського народу".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

Зеленський розповів про домовленості з Іспанією щодо посилення ППО

Чиновників Запорізької міськради, які фігурують у кримінальному провадженні про незаконне виділення землі, відсторонено від роботи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА