11:20 04.12.2018

Біля посольства Грузії в Києві відбувається акція з вимогою звільнити затриманих громадян України

2 хв читати

Активісти організації "Рух "Визволення" і представники "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі у вівторок уранці проводять акцію біля будівлі посольства Грузії в Києві з вимогою звільнити громадян України, затриманих під час мітингу після проведення президентських виборів у Грузії.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", біля будівлі диппредставництва Грузії на бульварі Тараса Шевченка зібралося близько сотні активістів. Вони принесли фотографії затриманих у Грузії, серед яких, зокрема, колишні бійці добровольчого батальйону "Донбас", котрі брали участь в АТО на сході України.

Присутні заявляють про те, що затримання громадян України в Грузії є незаконним і сфабрикованим. Вони розцінюють його як політично мотивоване.

Перед присутніми виступили кілька людей, зокрема народний депутат від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв. Мітингувальники також зазначили, що хотіли б зустрітися з послом Грузії в Україні, щоб озвучити свої вимоги.

2 грудня МВС Грузії повідомило про затримання в Тбілісі сімох громадян України в готелі "Альянс". За інформацією прес-служби МВС, затримання відбулося на підставі ст. 236 КК Грузії, яка передбачає відповідальність за незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин.

Серед затриманих - колишній грузинський військовослужбовець Лука Чхетія, який воював в українському батальйоні "Донбас". За заявою членів його сім'ї, він мав намір узяти участь у неділю в Тбілісі в акції протесту колишньої партії влади "Єдиний національний рух", лідером якої є екс-президент Грузії М.Саакашвілі.

Департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України підтвердив затримання шістьох громадян України в Тбілісі.

Народний депутат України від фракції "Самопоміч", засновник і почесний командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко повідомив, що затримані в Грузії громадяни України прибули до країни літаком і не мали наміру брати участь у якихось політичних акціях, а зброю їм підкинули.

У своєму відеозверненні він назвав імена затриманих: громадяни України Дмитро Курагін, Ролланд Мелія, Олександр Новіков, Юрій Коростельов, Ігор Орленко, Сергій Клочко, а також громадянин Грузії Л.Чхетія. Частина з них брала участь у бойових діях на сході України в складі батальйону "Донбас".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Брюсселі обговорюють можливості розширення навчання військових для України - Боррель

Шмигаль про Олександра Мартиненка: Справжній журналіст, патріот, видатна людина

Україна й Португалія підписали угоду про гарантії безпеки, що передбачає EUR126 млн військової допомоги до кінця року

Застосування Україною західної зброї по цілях у РФ - питання компетенції держави-постачальника, заявив Боррель

Держкомтелерадіо внесло до переліку 448 російських книжок, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України

Зеленський відвідав військову базу "Мелсбрук"

Олександр Мартиненко все життя присвятив українській журналістиці та сфері медіа - Верховна Рада

У ЄС немає консенсусу, чи потрібно проводити навчання українських військових на території України - Боррель

Знайдено останки ще одного загиблого в харківському "Епіцентрі" - жертв стало 18

Єрмак: Олександр Мартиненко - це історія професії, а також людина, яка назавжди буде в історії країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА