RU
 

Клімкін про зустріч на есмінці США: Разом й у морі

Корреспондент.net,  26 лютого 2019, 18:05
0
418
Клімкін про зустріч на есмінці США: Разом й у морі
Фото: @APUkraine
Американський есмінець пробуде в Одесі три дні

Під час зустрічі на борту корабля обговорювали допомогу в розвитку Військово-морських сил України.

Зустріч з американцями на борту есмінця Дональд Кук в Одесі дасть поштовх для консультацій по допомозі і підтримці в розвитку Військово-морських сил України. Про це за підсумками зустрічі у вівторок, 26 лютого, заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Цей візит має дати поштовх для серії дуже серйозних, дуже предметних і конфіденційних консультацій, як допомогти українським ВМС", - вважає міністр.
 
Клімкін зазначив, що коли зустрічаєшся з партнерами на борту американського есмінця, то "відчуваєш, що ми в одному човні". "І я впевнений, що у нас ще буде такий шанс і на борту українських есмінців. Ми відчуваємо сьогодні солідарність з боку всіх американських і європейських друзів", - підкреслив він.
 
Глава МЗС переконаний, що цей візит повинен дати поштовх до побудови інфраструктури безпеки на чорноморському узбережжі України, якому, на його думку, загрожує Росія.
 
"Маємо створити тут ефективну інфраструктуру, наші справжні Військово-морські сили, і про це ведемо розмову з нашими друзями, з НАТО", - зазначив міністр.
 
Як повідомлялося, крім Клімкіна у зустрічі на борту американського есмінця взяли участь президент Петро Порошенко і спецпредставник Держдепартаменту по Україні Курт Волкер.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
ТЕГИ: УкраинаСШАОдессакорабльфлот
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі