Протягом 15-20 років вугільна галузь припинить існування - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Протягом 15-20 років вугільна галузь припинить існування - експерт

Енергетика
1633
Протягом 15-20 років вугільна галузь припинить існування, її витіснять відновлювані джерела енергії.
Про це в ефірі телеканалу “ДОМ” заявив Олексій Рябчин, радник віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.
«… У будь-якому разі у нас протягом 15-20 років вугільна галузь припинить існування і стане однією з перших галузей, яка буде витіснена розвитком відновлюваних джерел енергії. До цього потрібно бути готовими”, – зазначив Рябчин.
Він також додав, що в Євросоюзі розробляють правила щодо переходу до так званої «зеленої» економіки, в деяких країнах вже відмовилися від видобутку вугілля. З кінця 2021 року Європейський інвестиційний банк не розглядатиме нові фінансові вкладення в проєкти у сфері викопних видів палива.
За словами радника віце-прем’єр-міністра, Україна теж планує приєднатися до Європейського зеленого курсу.
Рябчин також додав, що Німеччина готова допомогти профінансувати пілотні проєкти з реструктуризації старопромислових регіонів з виведення шахт з експлуатації. “Шахти закрити – це, умовно кажучи, легко. В України є такий досвід. Ти просто закриваєш шахту, виводиш звідти обладнання і залишаєш там певні водовідливи. А що робити з територією? Що робити з людьми, що робити з шахтарськими сім’ями? Що зробити з усією інфраструктурою, яка була – залізничні колії? Ось є величезний накопичений досвід в Європі. Європа готова ділитися цим досвідом і фінансувати реалізацію такого досвіду”, – додав Рябчин.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас