Міжбанк: інтрига робочої суботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: інтрига робочої суботи

Валюта
721
Цієї робочої суботи 16 січня (країна відпрацьовує за п’ятницю 8 січня) на міжбанку ми не очікуємо значних обсягів операцій, але не гарантуємо спокійної сесії в частині поведунки котирувань.
Річ у тім, що всі розрахунки по долару і євро сьогодні на українському ринку будуть проходити на умовах поставки валюти ТОМ, позаяк банки ЄС і США не працюють. Це завжди істотно знижує активність клієнтів на нашому ринку, але вносить свою специфіку в поведінку валютного ринку. За нашими розрахунками обсяг торгів не перевищить $95-110 млн при здійсненні до 260-340 угод.
Основним нюансом такого малооб’ємного ринку є поведінка спекулянтів. Угод у клієнтів реального сектору зазвичай в цей період буває дуже мало, а ось спекулянтам – повне роздолля. На дрібних угодах у них з’являється чудова можливість “гнати” курс в потрібному їм напрямку і ця субота не буде винятком. Після повернення котирувань в середині тижня до рівнів близько 28 гривень і нижче – стараннями спекулянтів в останні два дні – курс поступово підвищували навіть в ті моменти, коли у гривні була явна можливість зміцнитися. Уже до вчорашнього вечора долар “розігріли” до спекулятивних 28,12/28,14 гривень і шанс продовжити це розгойдування курсу спекулянти сьогодні не упустять. Частково їм постараються підіграти в цьому і експортери, у яких попереду період бюджетних розрахунків і зростання курсу їм тільки на руку.
В цілому по дню ми прогнозуємо низьку статистику торгів з періодичними спекулятивними спробами “розігріву” курсу на дрібних угодах і повну залежність міжбанку від дій і курсових завдань окремих великих гравців. Нацбанк постарається сьогодні в процес не втручатися і лише при значних коливаннях котирувань долара (понад 15-20 копійок) регулятор все ж може з’явитися на ринку з відповідною інтервенцією. Якщо ж ринок сам буде досить спокійним або спекулятивні спроби розгойдати курс будуть невдалими – НБУ просто спостерігатиме за ситуацією і не виходитиме на міжбанк.
Котирування міжбанку, за нашим прогнозом 16 січня будуть в межах: долар — коридор 28,05- 28,30 грн, євро — коридор 33,90-34,25 грн.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 28,12 / 28,14
євро – 34,01 / 34,04
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас