15:08 10.05.2019

Нацрада з телерадіомовлення не змогла провести засідання після звільнення голови

2 хв читати
Нацрада з телерадіомовлення не змогла провести засідання після звільнення голови

 Перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк відмовилася відкривати засідання в п'ятницю і заявила, що вважає, що процедура звільнення голови Нацради Юрія Артеменка викликає запитання.

"Прийнявши рішення про дострокове залишення своєї посади через втому, голова не поінформував мене про це, не передав мені жодних справ, ніхто з членів, знаючи, що я була у вихідні у відрядженні... не обговорив зі мною саме ці речі. Я хочу, щоб ми наразі з'ясували всі ці питання і потім почали голосувати", - заявила О.Герасим'юк.

За її словами, звільнення Ю.Артеменка президентом України створює колізію відповідних статей і норм Конституції України та закону про Нацраду.

"У разі дострокового звільнення створено спеціальну статтю в законі про Нацраду. Як ми знаємо, це було зроблено для того, щоб незалежність Нацради не була жодним чином порушена... Я вважаю, що ми маємо провести засідання, на якому розглянемо цю заяву, яку я, до речі, так і не бачила, і, здається, мало хто з присутніх тут її бачили", - сказала О.Герасим'юк, наголосивши, що до початку роботи Нацради необхідно з'ясувати правовий статус цієї обставини.

Водночас інші члени Нацради, зокрема Уляна Фещук, Володимир Горковенко та Сергій Костинський - не підтримали О.Герасим'юк, проте засідання Нацради все-таки не відбулося.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко 4 травня указом звільнив Ю.Артеменка з посади члена Нацради з телерадіомовлення, а 7 травня призначив його членом Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації.

Перед цим Ю.Артеменко особисто повідомив про своє рішення подати у відставку з посади голови Нацради з двох причин: "По-перше, проста людська втома - протягом п'яти років у постійному стресі працювати щодня, по 10-12 годин, іноді навіть без вихідних . По-друге, пропозиція, яка надійшла саме в цей час, перейти на іншу роботу".

Ю.Артеменка було призначено членом Нацради з телерадіомовлення указом президента від 7 липня 2014 року. Незабаром його було обрано головою Нацради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 14 тис. військовозобов'язаних за кордоном у 124 країнах оновили свої дані через "Резерв+"

Заступник головнокомандувача ЗСУ про можливе порушення росіянами роботи Starlink: Така загроза розглядається

"Нова пошта" запустила пересилання між європейськими країнами

"Vodafone Україна" закупить генераторні установки та акумуляторні батареї на 438 млн грн

"Укрпошта" випустила поштові марки на честь бригади "Азoв"

Рада підтримала в другому читанні законопроєкт про єдину роумінгову зону з ЄС

"Київстар" закликав встановити чіткі дати скасування підвищувальних спектральних коефіцієнтів

"Київстар" з 2025 р. будуватиме лише GPON-мережі, відмовившись від розвитку FTTB

"Київстар" розпочав другу фазу робіт із посилення енергонезалежності мережі

Кібератака наприкінці 2023 р. призвела до руйнування 70% віртуальної інфраструктури "Київстару"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА