20:50 02.09.2018

Катар має намір інвестувати "мільярди" в економіку ФРН

2 хв читати
Катар має намір інвестувати "мільярди" в економіку ФРН

Катар збирається інвестувати "мільярди доларів" у реалізацію проектів в Німеччині. Про це з посиланням на джерела в дипломатичних і ділових колах повідомляє німецьке видання Handelsblatt.

Офіційно стосовно такого рішення Дохи, за даними співрозмовників газети, емір Катару Тамім бен Хамад Аль Тані оголосить наступного тижня в п'ятницю, 7 вересня. Цього дня в Берліні відбудеться німецько-катарська економічна конференція, на якій в тому числі буде присутній канцлер Німеччини Ангела Меркель. У присутності останньої, за словами джерел видання, Аль Тані повідомить щодо інвестиційних планів Катару.

"Наразі ми розглядаємо кілька проектів", - прокоментував Handelsblatt цю інформацію катарський міністр фінансів Алі Шериф аль-Емаді. Решту деталей стосовно цих планів він не розповів.

Нові інвестиції, як вказує німецьке видання, підуть за вкладенням Дохою своїх коштів у такі німецькі концерни, як Volkswagen, Siemens, Hochtief (одна з найбільших в світі будівельних компаній) і Solarworld (виробник сонячних батарей). Також, за інформацією Handelsblatt, Катар купував акції в інших великих німецьких компаніях і здійснював у ФРН угоди з нерухомістю. Крім цього, свою частку Доха має в Deutsche Bank. Загальну суму інвестицій Катару в німецьку економіку на цей момент газета оцінює в $ 20 млрд.

Таким чином, як підкреслює Handelsblatt, ознак кризи 2016 року в Катарі вже немає. Тоді як сусіди цієї держави - Саудівська Аравія, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн і Єгипет - розірвали з Дохою дипломатичні відносини, обвинувативши її у фінансуванні тероризму. Також противники політики катарської влади зажадали відключити супутникове мовлення телеканалу Al Jazeera, який, на думку Саудівської Аравії, ОАЕ, Бахрейну та Єгипту, втручався в їх внутрішні справи. Пізніше ці країни ввели повітряну, водну та сухопутну блокаду території Катару.

Катарський емір Тамім бен Хамад Аль Тані подібні дії вважав спробою "вкрасти" у Катару його суверенітет. Уже в минулому році Доха, як нагадує Handelsblatt, заявила про повернення економіки країни до зростання. У 2022 році в Катарі відбудеться чемпіонат світу з футболу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стефанчук поки що скептично ставиться до економічного бронювання від мобілізації

Низка державних компаній хочуть стати корпораціями – Мінекономіки

Укрексімбанк здійснив зміни у правлінні

Зниження активності СЕС через щільну хмарність не дозволило зменшити час застосування обмежень е/е - "Укренерго"

ДП "Укрспирт" опинилося на межі банкрутства - Держаудитслужба

Потребу в додаткових військових витратах держбюджету-2024 оцінюють у $5 млрд - глава Мінфіну

Команда МВФ прибула в Україну напередодні початку 27 травня у Варшаві місії щодо 4-го перегляду програми EFF

Україна "коридорами солідарності" з 2022 р. експортувала понад 136 млн тонн товарів та імпортувала 52 млн тонн - ЄК

ЄБА просить надати бізнесу можливість самому відбирати критично важливих співробітників

Титанова "Велта" відчуває гостру нестачу кадрів аж до зупинки виробництва - СЕО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА