16:05 24.01.2019

Тимошенко: Слова Коельйо в біографічному фільмі про мене не є агітацією і були абсолютно коректними

2 хв читати
Тимошенко: Слова Коельйо в біографічному фільмі про мене не є агітацією і були абсолютно коректними

 Лідер партії та парламентської фракції "Батьківщина", кандидат на посаду президента України Юлія Тимошенко не вбачає агітації у висловлюваннях бразильського письменника Пауло Коельйо про неї, що містяться в біографічному фільмі, продемонстрованому делегатам партійного з'їзду, що відбувся 22 січня в Києві в Палаці спорту .

"На жаль, журналісти некоректно прокоментували і чомусь сказали, що це була агітація за мене. Жодної агітації не було, це був біографічний фільм про останні 15 років мого життя, і там було використано документальні кадри, які, на мій погляд, абсолютно коректні", - сказала Ю.Тимошенко журналістам у четвер у швейцарському Давосі в кулуарах "Українського сніданку", організованого Фондом Віктора Пінчука.

22 січня в столичному Палаці спорту відбувся з'їзд партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", під час якого політсила висунула Ю.Тимошенко кандидатом на чергових виборах президента України, які відбудуться 31 березня.

Крім іншого, на з'їзді продемонстрували біографічний фільм про лідера "Батьківщини", який проілюстрували фотографіями Ю.Тимошенко, зокрема дитячими, і розповідями родичів і деяких політиків про її життєвий і професійний шлях.

Серед таких політиків - екс-голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, екс-президент Європарламенту Пет Кокс, колишній президент Польщі Александр Квасневський та письменник Пауло Коельйо.

Так, згідно з наведеним у фільмі перекладом з іспанської мови, П.Коельйо сказав: "Я зустрічався з Ю.Тимошенко двічі. У неї є харизма. Ще й яка! Це дуже сильна особистість. Вона пройшла через багато випробувань. І у неї є унікальна риса - вона здатна долати будь-які труднощі. Саме така людина може керувати країною".

Водночас 23 січня бразильський письменник у своєму акаунті в Twitter заявив, що не записував будь-яких повідомлень про те, що підтримує кандидатуру Ю.Тимошенко на посаду президента України.

"Я ніколи не записував жодного повідомлення на підтримку її кандидатури; навіть якщо вона мені подобається як людина, українська політика - не моя справа", - написав П.Коельйо.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

Дозвіл Україні бити по території РФ може бути розширений і це залежатиме від ситуації на полі бою – Білий дім

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА