08:53 03.12.2019

Доповідь комітету з розвідки в рамках процедури імпічменту Трампа оприлюднять у вівторок

2 хв читати

Голова Комітету з розвідки Палати представників американського Конгресу Адам Шифф повідомив, що доповідь комітету за результатами розслідування в рамках процедури імпічменту президента Дональда Трампа оприлюднять у вівторок.

"Ми вносимо останні штрихи в доповідь, яку оприлюднять завтра", - сказав демократ Адам Шифф телеканалу MSNBC в понеділок увечері.

Очікується, що комітет, контрольований демократами, проголосує за затвердження доповіді у вівторок увечері.

Копії доповіді були роздані членам комітету для ознайомлення в понеділок увечері. Члени комітету заявили журналістам, що на період ознайомлення - до вечора вівторка - їм заборонено розголошувати зміст документа.

У середу починаються слухання в рамках процедури імпічменту в Юридичному комітеті Палати представників. Вони відбудуться в присутності чотирьох юристів, які повинні визначити конституційні підстави відсторонення президента США з посади.

Водночас, як повідомили ЗМІ, республіканці підготували свою доповідь, яка відкидає твердження демократів про те, що Трамп зловживав службовим становищем у своїх відносинах з Україною. Цей документ був підготовлений у відповідь на доповідь демократів.

"Представлені докази не підтверджують жодного з тверджень демократів, і жоден зі свідків демократів не навів доказів, того, що мав місце злочин або ж серйозний проступок", - йдеться в копії доповіді, з якою вдалося ознайомитися CNN.

У доповіді республіканців зазначається, що у Трампа дійсно є побоювання, щодо діяльності в Україні Джо Байдена під час перебування віце-президентом, а також його сина Гантера.

Підкреслюється, що президент не чинив жодного тиску на керівництво України з метою початку розслідування щодо Burisma і Байденів, що підтвердив і сам президент України Володимир Зеленський.

У документі республіканців також стверджується, що є "незаперечні докази того, що високопоставлені українські урядовці виступали проти президента Трампа на виборах 2016 року і робили це публічно".

У США цієї осені демократи ініціювали процедуру імпічменту Трампа. Причиною для розглядів стало повідомлення американського інформатора про те, що Трамп намагався переконати президента України Володимира Зеленського почати розслідування відносно сина одного зі своїх ймовірних конкурентів на виборах президента США Джо Байдена - Гантера.

Трамп шляхом до Лондона на саміт НАТО ознайомився з підготовленою республіканцями доповіддю, котра відкидає звинувачення демократів з імпічменту, і залишився задоволеним, про що написав у своєму Твіттері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

Зеленський розповів про домовленості з Іспанією щодо посилення ППО

Чиновників Запорізької міськради, які фігурують у кримінальному провадженні про незаконне виділення землі, відсторонено від роботи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА