18:04 29.11.2018

Клімкін заявив про важливість оперативного та ефективного розслідування нападу на Гриценка

2 хв читати
Клімкін заявив про важливість оперативного та ефективного розслідування нападу на  Гриценка

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про необхідність максимально швидкого та результативного розслідування нападу в Одесі на лідера партії "Громадянська позиція", колишнього міністра оборони, який має намір балотуватися в президенти, Анатолія Гриценка, щоб зняти питання про те, чому це стало можливим в області, де запроваджено воєнний стан.

"Вчора в Одесі група невідомих атакувала Анатолія Гриценка та його команду. Виключно важливо, щоб ця справа була розкрита максимально швидко і ефективно. Інакше у нас і в усіх інших виникне резонне питання: "А чому це стало можливим під час воєнного стану в регіоні, в якому його запроваджено?", - написав П.Клімкін на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Глава МЗС упевнений, що не можна допустити, щоб такі питання виникали в Україні, а також у "наших іноземних друзів та партнерів, підтримки яких ми зараз дуже потребуємо".

Як повідомлялося, 28 листопада в Одесі на А.Гриценка напала група невідомих перед входом на одну з місцевих радіостанцій. Пізніше А.Гриценко повідомив, що в результаті нападу найбільше постраждало троє активістів партії, їм знадобилася медична допомога.

За інформацією прес-служби партії "Громадянська позиція", на камерах спостереження зафіксовано близько 30 людей спортивної зовнішності, у масках, без розпізнавальних знаків, які заздалегідь чекали на політика перед входом. "Організатора і більшість виконавців нападу вже встановлено. Замовника шукати не потрібно. Він відомий. Недовго вже залишилося, незабаром настане час відповідати перед судом не лише виконавцям", - заявив А.Гриценко.

Верховна Рада 26 листопада затвердила запровадження воєнного стану у низці областей України, оголошене указом президента Петра Порошенка, терміном на 30 діб. Воєнний стан почав діяти 28 листопада в областях, що межують із РФ та Придністров'ям: Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Одеській, Харківській, Чернігівській і Херсонській, Донецькій і Запорізькій областях і внутрішніх водах Азовсько-Керченської акваторії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА