07:48 29.04.2020

Бойовики 17 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, загинув один військовий

3 хв читати
Бойовики 17 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, загинув один військовий

За минулу добу бойовики незаконних збройних формувань 17 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, загинув один український військовослужбовець, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу збройні формування Російської Федерації 17 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил. Унаслідок обстрілу 28 квітня Україна втратила одного захисника", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу ООС у соцмережі Фейсбук у середу вранці.

Зазначається, що 28 квітня противник застосував проти українських військових заборонені до розміщення на лінії зіткнення артилерійські системи калібрів 152 мм і 122 мм, міномети калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник вів вогонь по українських позиціях неподалік Кам'янки з міномета 82-го калібру, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Опорні пункти ООС неподалік Опитного ворог обстрілював з ручного протитанкового гранатомета. У Павлополя противник вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а неподалік Старогнатівки - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Також повідомляється, що Мінські домовленості щодо відведення важких озброєнь бойовики 28 квітня багаторазово порушували в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". Зокрема, українські військові поблизу н.п. Кримське вранці тричі перебували під ворожим вогнем. Бойовики з напрямків від окупованих м. Донецького, Сентянівки і Слов'яносербська випустили 30 мін 120-го калібру.

Крім того, ворог використовував гранатомети різних систем, озброєння бойових машин піхоти і великокаліберні кулемети. До вечора противник обстрілював захисників Кримського з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Захисників Хутора Вільний незаконні збройні формування обстріляли двічі - з артилерійських систем калібру 152 мм і 82 мм мінометів. Уранці по захисниках Попасної ворог випустив 6 мін 82-го калібру і вів вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, а ввечері обстрілював зі стрілецької зброї.

По околицях Оріхового ворог з мінометів калібру 120 мм і 82 мм випустив 9 мін, а неподалік Новолуганського застосовував гранатомети різних систем і стрілецьку зброю. Поблизу смт. Новотошківське ворог двічі відкривав вогонь із заборонених Мінськими угодами озброєнь. Загалом бойовики використовували 25 артилерійських снарядів калібру 152 мм і 122 мм, а потім вели вогонь з мінометів калібру 120 мм. З настанням темряви НЗФ вели вогонь по українських позиціях неподалік Зайцевого з мінометів 82-го калібру, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Крім того, противник з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї двічі здійснив обстріл ділянки розведення №3 Богданівка-Петровське.

За даними розвідки, 28 квітня українські військовослужбовці поранили щонайменше двох бойовиків.

"З початку поточної доби російські найманці вже двічі порушили режим припинення вогню", - додали в штабі.

Зазначається, що противник зі станкових протитанкових гранатометів, зенітної установки і великокаліберних кулеметів обстріляв українські позиції в Верхньоторецькому, а з мінометів 82-го калібру вів вогонь поруч з Новотошківським. У відповідь на порушення українські військові застосували чергові вогневі засоби і припинили ворожі провокації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА