Київський метрополітен розширив список станцій, які закривають на вхід — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київський метрополітен розширив список станцій, які закривають на вхід

Казна та Політика
1574
Київський метрополітен став частіше обмежувати вхід на деяких станціях в години пік. Наразі п’ять станцій метро перебувають під особливим контролем.
Про це розповіла заступник начальника столичного метрополітену Наталія Макогон.
Зараз метрополітен щодня перевозить орієнтовно 700 тисяч пасажирів.
“Йде ослаблення карантинних заходів на загальнодержавному рівні, відновлюється рух приміських поїздів, збільшується кількість автобусів, кількість маршрутів, які приїжджають до Києва.
Відповідно, буде збільшуватися кількість пасажирів. У нас немає якихось конкретних дат, коли пасажиропотік повинен досягти якоїсь межі”, – зазначила Макогон і нагадала, що до карантину загальний пасажиропотік становив півтора мільйони на день. При цьому вона уточнила, що обмеження на вхід означає, що станція працює на одні або двоє дверей.
Зараз на п’яти станціях кількість пасажирів збільшилась, тому вони перебувають під особливим контролем. Пасажиропотік регулюється в оперативному режимі.
Під особливим контролем – станції “Житомирська”, “Святошин”, “Чернігівська”, “Лісова”, “Почайна”. Це ті, на яких в останні дні зростає пасажиропотік”, – сказала вона.
Макогон зазначила, що в пікові години на 20-30 хвилин ці станції можуть обмежувати на вхід, що дозволяє розтягнути пасажиропотік.

Довідка Finance.ua:

25 травня уряд дозволив роботу метрополітену: Нові правила для пасажирів:
  • Жетони. Метро відмовилося від жетонів, їх більше не продаватимуть. Використати залишки можна протягом місяця.
  • Щоб проїхати в метро, ​​потрібно мати одну з електронних карток, qr-квиток, або ж оплачувати поїздку через термінал.
  • На кількох станціях облаштовано тактильні смуги, навігацію, а для маломобільних пасажирів поставили дзвінки і розширять одні двері.
  • Правила захисту для пасажирів. Температуру на вході вимірювати не будуть, але за наявністю масок і рукавичок буде стежити поліція. Дотримання дистанції залишається на совісті пасажирів, адже додаткові вагони причепити не можуть – платформа розрахована тільки на 5, а 6-й залишається в тунелі.
  • Не повинні допускати в метро пасажирів з температурою тіла вище 37,2 або з ознаками інфекційного захворювання.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас