Наслідки коронакризи в світі затягнуться на п'ять років – Світовий банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наслідки коронакризи в світі затягнуться на п'ять років – Світовий банк

Світ
935
Відновлення глобальної економіки після коронакризи буде швидким, але повна нормалізація ситуації займе до п’яти років.
Такий прогноз озвучила головна економістка Світового банку (СБ) Кармен Рейнгарт, яка є однією з провідних світових фахівців з економічних криз.
Вона впевнена, що в деяких країнах криза, викликана пандемією коронавірусу, затягнеться. Це призведе до посилення економічної нерівності, адже втрати бідніших держав виявляться серйознішими, ніж збитки багатих.
Отже, у світі підвищиться загальний рівень бідності, що відбудеться вперше за 20 років, наводить розрахунки агенство Reuters.
“Ймовірно, станеться швидке відновлення, оскільки всі обмежувальні заходи, пов’язані з блокуваннями, будуть зняті, але повне відновлення займе цілих п’ять років”, – сказала Рейнгарт.

Довідка Finance.ua:

  • Світова економіка знаходиться на піку відновлення після кризи, пов’язаної з пандемією коронавірусу COVID-19, але до кінця 2020 року країни можуть зіткнутися з новими проблемами, вважають опитані Bloomberg експерти.
  • Повне відновлення світової економіки після сильного спаду на тлі спалаху коронавірусу цьогоріч неможливе, а в 2021 році його перспективи будуть багато в чому залежати від того, що відбувається зараз, пише Bloomberg.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас