RU
 

Українці визначили головну подію 2018 року

Корреспондент.net,  28 грудня 2018, 12:48
0
453
Українці визначили головну подію 2018 року
Фото: Korrespondent.net
Українців запитали про головну подію року

Найбільш важливою подією року, що минає, названо об'єднання церков і обіцянку томосу. На другому місці за важливістю виявилося введення воєнного стану.

Об'єднання церков і надання томосу головною подією 2018 року назвали 24% українців. Про це свідчать результати опитування фонду Демократичні ініціативи та Центру Разумкова, повідомляє в п'ятницю, 28 грудня, РБК-Україна.

Відповідні дані на конференції "2018-й: підсумки і прогнози" представила директор фонду Демократичні ініціативи Ірина Бекешкіна. Вона зазначила, що опитування проводилося в кінці грудня 2018 року, питання були в більшості відкритими.

"Ми захопили останні події в Україні. Деякі питання ми ставили постійно, а деякі питання були новими. Головною подією було визнано об'єднання церков, згідно з результатами опитування", - сказала вона.

За даними опитування, далі йдуть: введення воєнного стану (17%), інцидент в Керченській протоці (9%), продовження війни (7%). Жодної події не змогли назвати 12% (в минулому році - 25%).

Бекешкіна зазначила, що ситуація в порівнянні з опитуванням торік не сильно змінилася.

"Тільки 20 відсотків впевнені, що Україна подолає труднощі найближчим часом, 40 ж відсотків вважають, що у нас покращилася обороноздатність", - повідомила вона.

Опитування було проведено з 19 по 25 грудня 2018 року в усіх регіонах України за винятком окупованих територій. Опитано 2017 респондентів у віці від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

 

Як повідомлялося, воєнний стан в Україні увійшов також в топ-10 подій для росіян.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: УкраинаукраинцыопросСоциология
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі