18:16 25.05.2017

Порошенко відвідає Одеську область

3 хв читати
Порошенко відвідає Одеську область

Президент України Петро Порошенко здійснить робочий візит до Одеської області в п'ятницю, 26 травня, повідомила прес-служба Одеської обласної державної адміністрації.

Програму візиту президента наразі не оприлюднено, проте, як повідомили джерела агентства "Інтерфакс-Україна" в обладміністрації, П.Порошенко візьме участь у відкритті відреставрованих Потьомкінських сходів та розбитого на схилах Приморського бульвару Стамбульського парку, зустрінеться зі школярами та студентами, а також проінспектує хід робіт щодо ремонту доріг на півдні Одеської області, аж до Вилкового.

Як повідомлялося, ремонтно-реставраційні роботи Потьомкінських сходів розпочалися в травні 2016 року. У рамках реконструкції було здійснено облаштування нового гідроізоляційного шару у складі конструкції покриття міжмаршевих майданчиків сходів; роботи з гідрофобізації масиву вапняку-черепашника, використаного в кладці сходів; організацію наскрізної прохідності верхніх тунелів шляхом розбирання наявної кам'яної закладки в торцевих арках; облаштування тераси з боку північно-західного фасаду сходів. Також було заплановано облицювання сходів морозостійким покриттям із неслизькою поверхнею; облаштування фундаментних плит і посилення арок залізобетонними оболонками в тунелях; відновлювальний ремонт поверхневого шару кам'яної кладки з наступним обштукатурюванням; заміна ділянок ослаблених фрагментів кладки та окремих каменів і заповнення втрачених фрагментів кладки та окремих каменів, інші роботи.

Загальна кошторисна вартість ремонту - понад 15 млн грн.

Зведені на Приморському бульварі в Одесі в 1837-1841 роках за проектом архітектора Ф.К.Боффо Потьомкінські сходи востаннє капітально ремонтували в 1933 році. У 2006 році було розроблено проектно-кошторисну документацію, проте через відсутність фінансування роботи не виконувалися.

Стамбульський парк розташований на схилах Приморського бульвару між будівлею мерії та Потьомкінськими сходами. Рішення про присвоєння зеленій зоні у зазначених межах назви парк "Стамбульський" було ухвалено на сесії 21 грудня 2012 року. Роботи зі спорудження парку вартістю $1,5 млн профінансувала міська влада Стамбула.

Табір "Вікторія" - муніципальний дитячий табір, в якому щороку за рахунок коштів міського бюджету Одеси відпочивають близько 5 тис. дітей, зокрема діти з багатодітних і малозабезпечених сімей і діти інших пільгових категорій, переможці конкурсів і турнірів, олімпіад і змагань, діти учасників АТО і діти-переселенці.

Як повідомлялося, у березні 2017 року голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов заявив, що 95% усіх доріг Одеської області потребують капітального ремонту. А трохи раніше охарактеризував дорогу Одеса-Рені як одну із найбільш проблемних доріг України. Ремонту на цій автодорозі, за даними голови ОДА, потребують понад 230 км, на що потрібно близько 1,4 млрд грн.

У січні поточного року президент України П.Порошенко під час представлення М.Степанова колективу Одеської ОДА заявив, що цього року ремонт дороги Одеса-Рені має бути закінчений. При цьому він також повідомив, що в 2017 році на ремонт доріг в Україні буде виділено 30 млрд грн.

У квітні і травні роботи з ремонту дороги Одеса-Рені відбувалися високими темпами, зокрема за рахунок коштів, що надходять від надприбутків Одеської митниці, яка станом на кінець травня спрямувала на ці цілі майже 1 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих атак за добу постраждали понад 60 цивільних осіб, серед них щонайменше дев’ятеро дітей - Клименко

Російська армія за добу 23 рази обстріляла прикордонні райони Чернігівської та Сумської областей

Усіх постраждалих у результаті ранкового ракетного удару по Балаклії госпіталізовано у стані середньої тяжкості

Убито двох і поранено вісьмох людей унаслідок російської атаки Донецької області - поліція

У Хмельницькій області вночі збито один безпілотник типу "Shahed"

У результаті ворожого обстрілу в Запоріжжі пошкоджено 20 будинків і заклади соцсфери

Влучень ворожих снарядів у Полтавській області немає

ВМС України знищили два ворожі "шахеди"

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, поранено п'ятьох осіб

ППО збила дев’ять ракет і десять шахедів у Дніпропетровській області, поранено чотирьох людей, серед них семирічна дівчинка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА